Fusioneret IBM-softwarehus går i kødet på Microsoft

Norske Symfoni og danske IT-Companion fusionerer og bliver Nordens største IBM-softwarehus. Fusions-selskabet vil vippe Microsoft af tronen på det nordiske milliard-marked for samarbejds-software.

Norske Symfoni Software, der sælger samarbejdssoftware baseret på IBM's produkter, fusionerer med danske IT-Companion, der er specialist i IBM Notes/Domino-miljøer.

Fusions-selskabet fortsætter under navnet Symfoni og vil fremover omsætte for over 100 millioner kroner om året fordelt på 600 kunder samt 300.000 brugere i Norge, Sverige og Danmark.

Fusionen skal give Symfoni flere muskler i kampen mod ærkerivalen Microsoft, der nu vil få kamp til stregen i Norden, lover Jan Brinck, landechef for Symfoni i Danmark.

"Efter fusionen står vi så stærkt, at vi for alvor kan rokke ved magtbalancen. Vores mission er at drive markedet til gavn for alle IBM softwarehuse. Vi bliver supertankerens hurtige ledsagebåd," siger Jan Brinck.

Går i flæsket på Microsoft

Han bakkes op af Bjørn Jarl, der er koncernchef for Symfoni Software, som mener, at Microsoft alt for længe har fået for lidt modspil på det nordiske marked.

"Tonen overfor Microsoft vil blive hårdere. Deres produkter er ikke i nærheden af det, som IBM kan levere inden for samarbejdssoftware. Det er en total misforståelse, at Microsoft kan matche IBM, og det vil vi kommunikere," siger Bjørn Jarl.

Han mener, at IBM er afhængige af leverandører af indholdsapplikationer som Symfoni.

Slagsmål om milliardmarked

"IBM og Symfoni har et fælles mål. Nemlig at forsvare IBM's position som førende leverandør af samarbejdssoftware. Vi taler i Norden om et markedspotentiale på mellem to og tre milliarder kroner årligt, derfor skal software fra IBM på dagsordenen hos små og mellemstore virksomheder," siger Bjørn Jarl.

Ikke overraskende er IBM også begejstrede over fusionen.

"Løsninger baseret på IBM's software vokser specielt hos de små og mellemstore virksomheder, og i den videre udvikling har vi brug for dedikerede samarbejdspartnere, som kan sikre kunderne størst mulig forretningsudbytte af løsningerne," siger Jens Knudsen, som er IBM's danske softwareansvarlige.

Symfoni Software overtog for en måned siden også Key2Know's IBM softwareafdeling i København og Århus. Selskabet råder også over Danmarks eneste IBM certificerede Lotus uddannelsescenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere