Opkøb firedobler Brocades markedsandel

Brocade vil ikke længere nøjes med lagrings-teknologi og har derfor opkøbt flere virksomheder, som skal udvide bredden af virksomhedens kompetencer.

Computerworld News Service: Den administrerende direktør for Brocade Communications Systems, Michael Klayko, spår, at virksomhedens opkøbsstrategi giver adgang til fire gange så mange markedsandele i 2008.

Brocades kernemarked er forbindelser via fiberkanaler til lagringsnetværk (SAN) og bliver i 2007 vurderet til at indbringe handler for cirka ti milliarder kroner.

Årets nye erhvervelser af blandt andre McData og Silverback Networks, giver Brocades adgang til forretninger for op mod 30,2 milliarder i år og en endnu mere til næste år, fortæller Michael Klayko på et pressemøde torsdag.

”Brocade kan nu konkurrere på nye områder, heriblandt udvidelser af lagringsnetværk, router-egenskaber, 10-gigabit Ethernet datacenter-forbindelser og lagrings- administration,” siger han. ”Markedets muligheder vokser i takt med at det digitale univers’ muligheder vokser.”

Den største nye mulighed for Brocade, er inden for det såkaldte file-area networking (FAN), der betyder organisering af ustrukturerede data. Uensartede Word-filer, e-mail beskeder, dias præsentationer og andre filer, der i mange organisationer ikke er ordnet særligt godt.

"De fleste virksomheder har ingen fast politik for hvordan man skal administrere de mange filer. Det er et enormt problem og en enorm mulighed for os,” siger Michael Klayko.

”Brocades opkøb vil give virksomheden en fordel overfor rivaler som Cisco Systems,” siger Brian Babineau, senior- analytiker hos Enterprise Strategy Group, et forsknings- firma der specialiserer sig i lagringsindustrien.

Brocade har en årlig omsætning på 4,5 milliarder kroner, hvis man ikke tæller McData med.

Rivalen QLogic omsætter for 3,2 milliarder og Emulex for 2,3 milliarder kroner, ifølge 2006 oplysningerne fra Hoover's.

Brocades mest markante rival er klart Cisco. Lagring udgør kun en lille del af Cisco årlige omsætning på 179 milliarder kroner, men det er virksomhedens placering som den dominerende producent af forretningsnetværk giver den salgskraft.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere