Artikel top billede

Administrerende direktør i sikkerhedsselskabet Neupart, Lars Neupart.

Dansk Neupart-jubel: Omsætningen fordoblet

Sikkerhedsselskabet Neupart fordobler bruttofortjenesten til 7,4 millioner kroner. Selskabet har tidligere brugt penge på at åbne kontorer i Tyskland og USA, men vil ikke sprede sig til flere lande i den næste tid.

Kombinationen af sikkerhedssoftware og konsulent-tjenester er en vindercocktail.

Det mener sikkerhedsvirksomheden Neupart, der i 2006 fordoblede bruttoresultatet til nu 7,4 millioner kroner og kom ud med et netto-resultat på godt 800.000 kroner.

I 2004 gik selskabet ud med en negativ egenkapital på 700.000 kroner.

Pengene var blandt andet blevet brugt til at udvide forretningen i Tyskland og USA.

Hovedparten af omsætningen kommer stadig fra Danmark, men væksten ligger i Tyskland og USA, fortæller virksomhedens stifter og direktør, Lars Neupart.

Vil ikke sprede sig for tyndt

Alligevel har selskabet ingen aktuelle planer om at rykke videre til nye lande.

"Vi vil ikke sprede os for tyndt. To millioner kroner er en god egenkapital, men det er ikke en pengetank, der gør, at vi kan erobre hele Europa på en gang," siger direktøren.

Ifølge regnskabet har virksomheden kun en egenkapital på 1,2 millioner kroner, men selskabets bestyrelse har efterfølgende valgt at udnytte tegningsretter på sammenlagt 770.000 kroner.

Fem it-sikkerhedshåndbøger går ikke

På produktsiden har Neupart fokuseret på at få produktet SecureAware til at automatisere compliance.

En virksomhed skal normalt leve op til forskellige kravsæt fra Dansk Standard, persondataloven, kreditkortreglerne, virksomheden selv og måske fra andre endnu.

"Du kan ikke bare give dine medarbejdere fem it-sikkerhedshåndbøger. I den ene står, at alle skal skifte kodeord med 90 dages interval. I den anden kun med 120," siger Lars Neupart.

Neupart har indbygget flere af kravsættene i SecureAware og arbejdet på at gøre det let selv at taste egne kravsæt ind.

Dermed laver programmet alle kravsættene om til én it-sikkerhedshåndbog. Det er det, der kaldes at automatisere compliance.

De eneste med hele paletten

Det er der også andre virksomheder, der tilbyder, men Lars Neupart mener, at virksomheden har vundet mange kunder på kombinationen af et sikkerhedsprodukt og mulighed for konsulenthjælp fra virksomheden.

"Det virker ret stærkt, at man kan klare mange funktioner selv med et produkt og samtidig købe konsulentydelser fra folk, der har prøvet det før. Vi er de eneste, der har hele paletten," siger Lars Neupart.

Neuparts mål for 2007 er vækst på "alle væsentlige nøgletal", men det prioriterer udvikling højere end et stort overskud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere