Sander har ikke selv en digital signatur

Den største fortaler for digital signatur i Danmark, videnskabsminister Helge Sander, har ikke en personlig signatur. Og han bruger ikke sin virksomhedssignatur.

Helge Sander er en stor fortaler for udbredelsen af digital signatur i Danmark. Men trods de flotte ord om signaturen, så har han ikke en privat signatur selv.

I ministeriet har han en, som hans sekretær bruger for ham.

"Jeg bruger den ikke. Jeg har installeret den, men det er min sekretær, der bruger den, fordi det er hende, som ordner alle mine ting," siger Helge Sander.

Ministeren forklarer, at det er de lange dage på kontoret, som gør, at han ikke har anskaffet sig en digital signatur.
"Jeg lever jo i ministeriet. Jeg er i ministeriet fra mandag morgen til fredag aften, så der er jeg inde til jeg går hjem om natten," siger Helge Sander.

Helge Sander forklarer, at han normalt bliver nødt til at klare også privat papirarbejde fra kontoret, fordi mange ting ikke lige kan ordnes søndag formiddag hjemme hos familien. En forklaring Helge Sander dog skynder sig at uddybe.

"Jo, nogle af tingene kunne jeg godt ordne på nettet," siger ministeren.

Digitaliserings drivkraft

Helge Sander har ellers ofte fremhævet den digitale signatur som en af nøglerne til succesfuld digitalisering.

Så sent som i juni fremhævede han den elektroniske underskrft, da signatur nummer en million blev udstedt.

"Danmark bliver af uafhængige eksperter vurderet som verdens bedste it-nation. Og den førertrøje kan vi kun bevare, hvis vi udbygger vores tjenester på nettet og forstærker indsatsen for it-sikkerhed. En stor udbredelse af digitale signaturer kan medvirke til begge dele," lød det fra Helge Sander i en pressemeddelelse.

Næste generation af den digitale signatur er for tiden i udbud, og det er en klar målsætning for It- og Telestyrelsen, at signaturen skal gøres mere brugervenlig.

En anden central del af det nye udbud er, at det skal være lettere at få udleveret og transportere signaturen.

Desuden skal udviklingen af Borger.dk, hvor alle muligheder for digital selvbetjening skal samles og målrettes den enkelte borger gøre signaturen mere attraktiv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere