Artikel top billede

Outsourcing breder sig i canadiske firmaer

En rapport viser, at virksomhederne i højere grad outsourcer applikationsudvikling, vedligeholdelse og business proces optimering.

Computerworld News Service:
Rapporten 'State of Canadian Outsourcing' omhandler outsourcingmarkedet i Canada, hvor forskerne har flugt udviklingen de seneste fem og et halvt år.

Den er udarbejdet af det canadiske center for outsourcing, forskning og uddannelse (CORE).

"Trenden viser en generel anerkendelse blandt firmaerne af, at outsourcing af traditionel it-infrastruktur har været en succes, som firmaerne ønsker at udvide til også at omfatte andre områder," siger John Simke, bestyrelsesformand for CORE.

Ifølge John Simke er outsourcing af applikationer ved at være en større del af markedet sammenlignet med it-infrastruktur.

"Business proces optimering (BPO), applikationsudvikling og vedligeholdelse (ADM) kræver specielle kompetencer, der er svære at finde," siger han.

Ifølge rapporten er der brugt 250 milliarder kroner på it-infrastruktur og BPO outsourcing i Canada i undersøgelsens løbetid.

Den finansielle sektor ligger i top

Undersøgelsen er baseret på interviews med serviceleverandører, kunder og uafhængige rådgivere. Blandt de firmaer, der typisk outsourcer, findes først og fremmest finansielle virksomheder. Derefter følger telekommunikationsindustrien, statslige institutioner og energibranchen.

"Den finansielle sektor ligger i top. Det skyldes ikke udelukkende, at bankerne har en tradition for at outsource, men at de har standardiserede processer på tværs af branchen, der gør det billigere at få udført arbejdet," siger John Simke.

Et område, der outsources, har typisk været lønkørsel, men det følges nu af human ressources, regnskaber og call center service.

John Simke mener, at virksomhederne plejede at se outsourcing som et strategisk værktøj, der tillod dem at fokusere på kerneområderne.

"Men nu ser de outsourcing i et bredere perspektiv, som et værktøj på tværs af organisationen, der anvendes til sager, der har stor indflydelse på virksomheden, primært til at få adgang til kompetencer og menneskelige ressourcer," siger han.

Virksomhederne har ikke alene fået en bredere forståelse, de er også blevet bedre til at håndtere outsourcingprocesserne.

Før i tiden var det serviceleverandørerne, der ledte processen, men nu har virksomhederne fået opbygget kompetencerne internt.

Den større fortrolighed kombineret med interne kompetencer betyder, at virksomhederne bedre kan styre implementeringen og gøre det billigere ved at vælge mellem flere leverandører.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere