Artikel top billede

Net-butik trækker IBM i retten for bedrageri

Internethandlere kræver 29 millioner kroner i erstatning fra IBM for at sælge software, der bryder andres patenter. IBM har "ingen kommentarer" til sagen.

Computerworld News Service: Internethandlen Harry and David kræver 29 millioner kroner (seks millioner dollar) i et søgsmål mod IBM om bedrageri og kontraktbrud.

Firmaet hævder, at IBM solgte det software til e-handel, som IBM vidste, var i strid med patenter ejet af Charles Hill & Associates og NCR Corp., ifølge retsdokumenter. Softwaren inkluderer versioner af IBM's Websphere Commerce Business Edition og giver virksomheder mulighed for skabe websites og føre forretninger online.

Harry and David hævder ligeledes, at IBM intet gjorde for at yde beskyttelse mod et søgsmål af Charles Hill eller klager fra NCR, ifølge retsdokumenter indgivet til den amerikanske distriktsdomstol i Oregon sidst i februar.

IBM-talsmand Fred McNeese udtaler, at virksomheden ingen kommentarer har til sagen.

Ifølge søgsmålet købte Harry and David Websphere Commerce 5.6 fra IBM i marts 2004. 13. juni 2005 meddelte NCR Harry and David at dets brug af e-handel-programmerne, som det købte af IBM, bryder NCR's patenter på e-kataloger. 7. juni 2007 sagsøgte Charles Hill Harry and David for at bryde dets patenter på web-caching.

Ønsker jury-afgørelse

Harry and David udtaler, at det var nødt til at indgå forlig med begge virksomheder ved at købe licenser til at bruge deres teknologier. Harry and David hævder ligeledes, at ved at nægte at holde firmaet skadesløst i forhold til patentsagerne, bryder IBM sin kundeaftale. Harry and David udtaler, at som en del af kontrakten skulle IBM levere e-handel-programmerne uden risiko for søgsmål om patentbrud.

Ifølge søgsmålet har IBM siden 2002 vidst, at dets Websphere-teknologi bryder patenter ejet af NCR og Charles Hill.

Selv om IBM allerede har indgået forlig i et patentsøgsmål indgivet af Charles Hill og startet en licensaftale med NCR, fortsætter virksomheden med at sælge sine e-handel-programmer uden at fortælle kunder, at de bryder andre virksomheders patenter.

Harry and David ønsker sagen afgjort ved jury.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere