Artikel top billede

Så meget online-indhold producerer danskerne

Danskerne er ikke gode til at uploade video på nettet, mens vi derimod er flittige til at bygge hjemmesider og hænge ud på sociale netværk. Det viser en ny Computerworld-undersøgelse.

Kun seks procent af online-danskerne har prøvet at uploade en video til hjemmesider som eksempelvis youtube.com og metacafe.com.

Det viser en undersøgelse, som Computerworld har foretaget i samarbejde med analysehuset Userneeds, hvor over 1.000 online-danskere er blevet spurgt om deres internet-produktioner.

"Antallet af video-uploadere er en del lavere end, hvor mange der uploader video i andre lande," siger internetforsker fra IT-Universitetet Lisbeth Klastrup.

Hun peger blandt andet på en undersøgelse foretaget af det amerikanske analyseinstitut PEW, der viser, at 22 procent af amerikanerne bruger deres mobiltelefon til at optage video med – hvorefter 14 procent uploader indholdet til nettet.

Lisbeth Klastrup fortæller, at der generelt er mange forhindringer og spørgsmål med hensyn til at uploade video til nettet.

Hvordan får man mobilt indhold fra mobilen til sin computer – og videre ud på nettet? Koster det noget? Skal jeg redigere i indholdet?

"Grundige forklaringer og instruktioner om, hvor meget en video må fylde er helt nødvendige, viser undersøgelser," lyder det fra Listbeth Klastrup.

Derimod er oprettelsen af video-profiler ikke nogen hindring, fordi danskerne generelt er friske på at oprette profiler overalt på nettet.

Halvdelen producerer indhold på nettet

Computerworld-undersøgelsen viser, at hele 47 procent har prøvet at udforme eller været med til at sætte gang i en hjemmeside.

Og selvom "lave en hjemmeside" kan være dekoration af personlige profiler på sociale netværks-sites, kommer det tal bag på Lisbeth Klastrup.

"Folk ser det åbenbart som noget meget vigtigt at være til stede på nettet. Det sker jo ofte i forhold til ens hobby, jobs, dating og i sociale netværk," forklarer hun.

De yngre bliver ældre på sociale netværk

Netop sociale netværk er også uhyre populære i Danmark.

Fortsættes...

Danskerne vilde med sociale netværk

42 procent er medlemmer på et eller flere sociale netværk som Facebook, Myspace eller Linkedin, viser Computerworld-undersøgelsen.

Og noget tyder på, at det ikke kun er de yngre generationer, der tænder på at kommunikere socialt og uformelt sammen via sociale portaler, for mere end 80 procent af danskerne i undersøgelsen er 30 år eller over.

"Det er pudsigt, at unge, som tidligere var storforbrugere på sociale netværk, hele tiden bliver ældre på tjenesterne, mens nye unge kommer til," siger Lisbeth Klastrup.

Internationalt er Danmark rigtig godt med, da en Ofcom-undersøgelse viser, at kun 12 procent bruger sociale netværk i Tyskland, 17 procent i Frankrig og 22 procent i Italien.

England ligger lige efter Danmark med 39 procent, mens USA er nede på 34 procent. Canada er derimod topscorer, fordi 53 procent af online-brugerne har en social profil på nettet.

Blogs er populære i Danmark

Computerworld-undersøgelsen afslører også, at knapt hver femte online-dansker skriver eller kommenterer på blogs. Otte procent skriver på deres egen blog, og yderligere ni procent har prøvet at kommentere på et blog-indlæg.

21 procent læser derimod kun weblogs, mens 62 procent slet ikke interesserer sig for den relativt nye hjemmeside-form med personlige meninger om alt mellem himmel og helvede.

"Antallet af blog-interesserede ser jeg som et meget positivt tegn. Jeg fornemmer også i mit daglige arbejde, at jeg aldrig behøver at forklare, hvad en blog er, fordi det efterhånden er en meget fasttømret genre på nettet," siger Lisbeth Klastrup, der selv er en rutineret weblogger.

Alene netstedet overskrift.dk har omkring 80.000 bloggere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere