Artikel top billede

95.000 danske firmaer vender pc-licens ryggen

DR's medielicens til virksomheder bliver ignoreret hos halvdelen af de danske firmaer. Licensinspektører kan være på vej ud til skyldnerne.

DR's erhvervlicens er ikke et hit blandt danske firmaer.

Kun knapt halvdelen af de omkring 200.000 cvr-registrede danske selskaber betaler nemlig ikke den årlige erhvervslicens på 770 kroner, som svarer til husstandenes medielicens.

Det betyder, at en virksomhed med minimum én ansat skal betale erhvervslicensen, hvis virksomheden bare har én pc med en internetforbindelse på over 256 kilobit per sekund, farve-tv eller en mobiltelefon med mulighed for at se tv.

"Det er skuffende, at så mange ikke betaler. Det er jo nok lidt urealistisk, at de fleste virksomheder ikke har en computer med internet eller et tv," lyder det fra chef for DRs licenskampagner Lotte Boas til Computerworld.

Derfor har DR sendt 17.200 breve ud til de største danske virksomheder, der ikke betaler licens.

Brevene havner hos danske firmaer med to og op til flere tusinde ansatte, der ikke hoster op til statsradiofoniens erhvervslicens.

Få betaler meget

Lotte Boas forklarer, at hvis flere virksomheder betaler erhvervslicensen, så bliver den sat ned.

"Vi skal nå et mål på 70 millioner kroner, som kun godt halvdelen af virksomhederne er med til at betale på nuværende tidspunkt. Hvis alle betalte, ville licensen ryge ned på omkring 400 kroner," forklarer Lotte Boas.

Hun understreger dog, at der i mange tilfælde nok er tale om enkeltmandsfirmaer, der i forvejen er dækket ind af husstandslicensen.

"Vi trækker vores virksomhedsoplysninger fra CVR-registret, som ikke er lige pålideligt som CPR-registret," siger Lotte Boas.

Licensinspektører kan være på vej

Hvis DR ikke når de planlagte 70 millioner kroner, så kan der være licensinspektører på vej ud til de danske virksomheder, der ikke har betalt erhvervslicensen.

"Lige nu har vi ingen planer om at sende licensinspektører ud, men hvis vores brev-kampagne ikke lever op til forventningerne, så kan det blive vores næste skridt," lyder det fra licens-chefen.

I november sendte DR breve ud til over 143.000 firmaer og offentlige institutioner, der ikke betalte licens.

DR fik 30.000 nye licensbetalere ud af kampagnen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere