Artikel top billede

Www-opfinder: Vi skal forbinde vores hjerner

Tim Berners-Lee mener, at internettets udfordring er at opbygge et system, der sætter folk i stand til at finde kreative løsninger på problemer, de ikke ellers ville have kunnet løse på egen hånd.

I en tale i går på Rensselaer Polytekniske Institut om 'Fremtidens webdebat', sagde Tim Berners-Lee, der står bag opfindelsen af World Wide Web og chef for World Wide Web-konsortiet, at en af hovedudfordringerne for internettet er, hvad han vil kalde 'forbundet kreativitet'.

"Kreativiteten er det øjeblik, når man efter længere tids søgen, og nærmest ud af det blå, finder svaret på et problem," siger Berners-Lee, seniorvidenskabsmanden på MIT’s laboratorium for computervidenskab og kunstig intelligens.

"Kreativitet er det, der sker i en persons hjerne, når tingene falder i hak, fordi man bevidst har læst om alle de ting, du mente var vigtige, for at løse problemet, og helt underbevidst har din hjerne så fundet en løsning”, siger han.

"Så kommer svaret pludseligt til dig, mens du er i bad eller løber en tur."

“Det er interessant, det der sker, og det sker i blot en hjerne. Prøv at forestille dig, at vi har disse alvorlige problemer, som vi skal løse inden for sundhedsvæsnet - som for eksempel at finde en kur imod AIDS eller kræft - så kan en del af svaret måske findes i min hjerne, og en anden del af svaret findes måske i en andens hjerne. Så hvordan indretter vi internettet, så alle disse halvfærdige ideer, der findes derude, kan sættes sammen?”

I fremtiden bør nettet kunne forbinde folks ideer på en sådan måde, at en person kan gemme sine delvist færdige ideer og efterlade et spor af sin tænkning, så andre kan forsøge at løse det samme problem, siger han.

"Hvordan gør vi nettet til en infrastruktur, der tillader mere end en person at tænke mere effektivt, end en person egentlig kan? Der er endnu intet bevis for, at det ikke kan lade sig gøre ved at tænke kreativt.

Udfordringen er at opbygge et system, som tillader dannelsen af halvtænkte ideer og kollektiv kreativitet," siger Tim Berners-Lee.

Oversat af Alex Zichau Hertz




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere