Artikel top billede

Så er det slut med Windows XP

I dag begynder udfasningen af Windows XP, som det fremover vil kræve forskellige krumspring at få fingre i.

Med udgangen af i dag er det slut med Microsofts styresystem Windows XP, der fra 1. juli ikke længere vil blive leveret til forhandlerne eller til pc-producenternes præ-installering på nybyggede computere.

XP’s sidste dato i fri handel har fået Computerworlds amerikanske søstermedie, Infoworld, til at sende et åbent brev til Microsoft-direktør Steve Ballmer, hvor Infoworld går i forbøn for XP.

Sammen med brevet sender Infoworld mere end 210.000 underskrifter, som magasinet har indsamlet for at bevare XP i kampagnen 'Save XP', som du kan læse mere om her.

Nu begynder udfasningen

Microsoft afviste fornyligt blankt at forlænge XP’s levetid.

Alligevel holdt selskabet dog døren åben overfor forhandlere, der ønsker også fremover at sælge computere, som er præ-installerede med Windows XP.

Den megen ballade skyldes ikke mindst, at mange Windows-brugere ikke er har været tilfredse med XP-afløseren Vista, der generelt har suget mange kræfter ud af it-afdelingen, når systemet skulle implementeres.

Nu kommer der så en tid, hvor pc-forhandlernes lagre langsomt tømmes for XP.

Ønsker man fortsat XP på sin nye computer derefter, skal man købe Vista Ultimate eller Vista Business og dernæst downgrade til XP.

Denne løsning er dog slet ikke rettet mod privat-forbrugeren, men derimod mod firmaer, der ikke vil opgradere til Vista, men i stedet vil vente på den næste version af Windows, som Microsoft netop har offentliggjort release-datoen på.

Microsoft har desuden fastslået, at supporten på Windows XP fortsætter en rum tid endnu.

Der vil dog fortsat være en XP-version ledig til de helt billige pc’er, som eksempelvis Asus EEE, ligesom mindre pc-producenter i visse tilfælde kan få lov til at købe XP fra Microsoft helt frem til slutningen af januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere