Artikel top billede

Dansk konsulentfirma afleverer kanonregnskab

PA Consulting Groups resultat for 2007 er markant bedre end året før. 2008 ser lovende ud. ”Recessionen er jo ikke mejslet i sten,” siger direktøren.

Hos konsulenthuset PA Consulting Group ser regnskabet for 2007 yderst tilfredsstillende ud, mener selskabet.

Trods evindelige varsler om dårlige tider er resultatet steget fra 39 millioner kroner i 2006 til 63 millioner kroner.

Forventningerne til regnskabsåret 2008 er lidt mere afdæmpede, men forventningen er stadig, at resultatet vil forbedres, om end kun beskedent.

”Det går stadig godt, men vi er påvirkede af, at markedet er lidt usikkert for tiden. Derfor tør vi ikke satse på at vokse lige så meget som i 2007,” siger Søren Lehn, administrerende direktør i PA.

[b]Ikke mejslet i sten[7b]
Men han er alligevel ikke enig i det meget dystre billede, der bliver malet af de økonomiske udsigter.

”Recessionen er jo ikke mejslet i sten. Det næste halve år ser det umiddelbart ud til, at økonomien fortsætter som nu på et ret højt niveau. Hvad der så sker længere fremme, er lidt sværere at bedømme,” siger Søren Lehn.

Han understreger dog, at han mener, at dansk økonomi ser sund og rask ud, men selvfølgelig bliver påvirket af, hvad der sker i verden.

Guld fra udlandet

En af de måder, PA Consulting har øget værdien af sine ydelser på, er ved i stigende grad at bruge koncernens konsulenter i andre lande.

PA Consulting opererer i mange lande, og det kan nogle gange være en fordel at hive folk ind fra nogle af de store.

”Der kan være meget specifik sektorviden, det ikke rigtig kan betale sig at satse på i Danmark, men som man sagtens kan have i Storbritannien eller Tyskland. En stor del af stigningen i omsætning kommer via udenlandske konsulenter,” siger Søren Lehn.

Omkostninger

PA Consulting har gjort meget for at mindske omkostningerne, hvilket har en stor del af æren for årets gode reslutat.

Mens omsætningen er steget fra 370 millioner til 423 millioner er omkostningerne kun steget fra 319 millioner til 348 millioner.

Fokus på omkostninger er også en af de tendenser PA oplever når virksomheden rådgiver andre virksomheder. Forberedelserne til den måske kommende krise er i gang.

”Vi ser ikke, at virksomhederne stopper med at investere, men der sker optimering på flere områder. Alle er interesserede i, at nedbringe deres kostbase, men samtidig satses der meget på innovation. Det er også det råd vi giver til de virksomheder vi rådgiver,” siger Søren Lehn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere