Artikel top billede

DotDK håner lønningerne hos DK-Hostmaster

Mads Bryde Andersen tjener 200.000 kroner som formand for bestyrelsen af det danske internet. En vild overbetaling, mener Kim Viborg Andersen, som dog ikke vil løfte sløret for dotDK-lønnen.

Når IT- og Telestyrelsen 26. august skal afgøre, om det bliver DK Hostmaster eller opkomlingen dotDK, der skal varetage det danske .dk-domæne, er der store penge på spil.

Ikke kun for de to organistioner, men også for bestyrelsesmedlemmerne i de to non-profit organisationer.

Mads Bryde Andersen formand for DK Hostmaster og DIFO fortæller, at han i alt tjener 200.000 om året for sine formandshverv hos DK Hostmaster og DIFO.

De tal, mener dotDK-talsmand og CBS-professor Kim Viborg Andersen, er helt ude i hampen.

"200.000 kroner er en vild overbetaling for at sidde som formand i administrationen af .dk-domænet," siger Kim Viborg Andersen til Computerworld.

Ikke en krone for meget

Mads Bryde Andersen mener selv, at lønnen ikke er en krone for høj.

"Vi har intet at skjule, derfor har jeg intet problem med at fortælle, at jeg i alt tjener 200.000 for mine to formandskaber hos DK Hostmaster og DIFO. Jeg mener bestemt ikke, at det er for meget. Husk på, at jeg fungerer som aktiv formand.

Hvert år træffer jeg juridiske afgørelser i 500-600 sager om suspensioner af domænenavne," siger Mads Bryde Andersen, der oplyser, at de menige bestyrelsesmedlemmer hos DIFO og DK Hostmaster tjener 50.000 om året.

Lønnen er ikke afgørende

Mads Bryde Andersen fastslår, at lønnen heller ikke er afgørende for sit engagement.

"Jeg kæmper den her kamp, fordi jeg føler, at der bliver begået en katastrofal fejl, hvis man vælger at gå over til shared registry. Desuden har vi 25 loyale medarbejder siddende i vores kontor på Kalvebod Brygge, og jeg vil meget nødigt se den arbejdsplads gå i opløsning," siger Mads Bryde Andersen.

Teddy Wivel er ekspert i bestyrelsesanliggender og direktør for bestyrelsen.dk, der er en portal for danske bestyrelsesmedlemmer. Han mener, at lønningerne lyder rimelige, men understreger, at han ikke har nærmere kendskab til organisationerne.

"Det er en helt fair løn. Selv hos små selskaber er 50.000 for en bestyrelsespost og 100.000 for en formandspost helt normal, og hos børsnoterede virksomheder er det helt normalt, at formandsposten aflønnes med en millionløn," siger Teddy Wivel.

Vil kapre medlemmer hos DIFO

Du siger, at det er en fair løn i et selskab. Men gælder der ikke andre forhold i en nonprofit organisation?

"Man kan i hvert fald sige, at der er en tradition for, at man i organisationer får lavere løn end i selskaber. Men en ordentlig løn er udtryk for, at der ikke blot er tale om en fritidsbeskæftigelse. Desuden giver lønnen medlemmerne mulighed for at stille højere krav til det stykke arbejde, som bestyrelsen udfører," siger Teddy Wivel.

Har endnu ikke opgjort lønnen

Selv om Kim Viborg Andersen kritiserer lønnen hos konkurrenten, vil han ikke ud med, hvor meget han selv kommer til at tjene i bestyrelsen. Eller rettere kan.

Han forklarer, at dotDK-bestyrelsen vil komme til at sidde for en mindre løn, men det er endnu ikke afgjort, hvor meget formanden eller de menige bestyrelsesmedlemmer kan forvente at hive hjem på bankkontoen.

"Vi har endnu ikke fastlagt bestyrelsen og heller ikke kigget på løn-regnskabet," forklarer Kim Viborg Andersen.

"Jeg har selv overvejet formandsposten, og der er lige mange personer i spil, Men formanden skal fra starten gøre sig klart, at der ligger meget arbejde i embeddet" siger han.

På grund af de tunge arbejdsbryder, der ligger for formanden hos den kommende administrator mener Mads Bryde Andersen, at de høje bestyreleslønninger er fair.

Mads Bryde Andersen hos dotDK?

Kim Viborg Andersen forklarer, at dotDK har udkig på flere personer hos DK-Hostmaster til bestyrelsen.

"Det kan jo teoretisk blive Mads Bryde Andersen, der kommer til at sidde for bordenden, men det er en meget teoretisk mulighed efter sommerens udtalelser," smiler han.

Den udtalelse skal ses på baggrund af, at de to domæne-konkurrenter i sommerens løb nemlig ikke har forspildt chancen for at underminere den andens værd.

Indtil videre står og falder administrations-afgørelsen med, at dotDK formår at samle tilsagn fra fire interesseorganisationer inden 26. august.

Hvis det lykkes, vil foreningen overtage administrationen af det danske .dk-domæne senest 1. februar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere