Artikel top billede

Leder: Vi vil have pionerånden tilbage

Computerworld mener: Er vi ikke blevet lige lovligt fesne og arkitektur- samt return on investment-agtige i parallelsamfundet it-danmark? Hvor er passionen og pionerånden?

Computerworld mener: Computerworld bringer i dag en fascinerende artikel om 50 teknologi-pionerer.

Det er kollega Christopher Null fra vores amerikanske søstermedie PC World, der har kompileret listen fuldstændigt subjektivt og derfor med en meget amerikansk tilgang til emnet - men utrolig læseværdig og tankevækkende.

Det er samtidshistorie til en eftermiddag på sofaen, men samtidig en opfordring her fra redaktionen til at komme med egne bud på de pionerer, der en dag vil blive brugt til at eksemplificere historien om informa­tionsteknologiens udvikling.

Klik dig ind på artiklen om de 50 it-pionerer på Computerworld.dk og skriv dine forslag.

Det er tankevækkende, at et af de mest aktuelle eksempler på pionerer, som artiklen beskriver, er Google-stifterne Sergey Brin og Larry Page.

To studerende med passion for algoritmer, der på 10 år har bragt teknologianvendelsen til nye højder ved at bruge matematikken til at gøre alverdens information overskueligt via internettet.

De er fuldt ud på højde med Bill Hewlett og Dave Packard, der med afsæt i den herostratisk berømte garage (billedet) omsatte teknologiens landvindinger til nye produkter i et HP, der lige nu er verdens største it-selskab.

Listen er fuld af de kendte og en lang række mindre kendte, hvis betydning for it-udviklingen, vi sjældent skænker en tanke.

Men måske har vi brug for at skænke udviklingen en tanke, hvis der skal udvikles og opfindes teknologier og produkter, der kan revolutionere udviklingen.

Ja, måske har vi brug for passion og pionerånd alene til at udnytte den teknologiske udvikling vi allerede står i.

Hvor er nøglen til teknologien? - her er et bud

For pionerånd og pas­sion for teknologi handler ikke alene om at kunne bruge fysikken og den avancerede matematik til at opfinde, kode og skrue på hardware.

For langt den største gruppe mennesker handler det om at forstå, at fysikken og matematikken rummer nøglen til udviklingen og håndteringen af teknologien.

Det handler om at acceptere, at teknologiforståelse ikke skal vælges fra, hvis man vil have indflydelse både på det samfund, vi lever i, og kontrol over vores eget liv.

Det lyder måske lige lovligt højtravende.

Men tænk et øjeblik på den aktuelle økonomiske krise, hvor mange er vågnet op til økonomiske tømmermænd, fordi de aldrig helt fik sat sig ind i det, bankrådgiveren sagde om den ene og den anden slags lån, obligationer og så videre.

Undskyldningen er, at vi ikke har forstand på økonomi. Selvom vi alle burde være passionerede i vores vidensøgning om netop det emne, der holder vores velstand og velfærd på skinner.

Så vi lader bankrådgiveren og eksperterne i finansindustrien, medierne og så videre om at forstå og mere eller mindre velovervejet bestemme udviklingen.

Vi risikerer samme udvikling i it-sektoren, hvis vi bare accepterer holdningen om, at nogen ikke har forstand på teknologi og overlader det til industrien, medierne og eksperterne at være pionerer og passionerede.

Vi skal alle kunne udfordre bilforhandleren, der fortæller om det fantastiske computersystem i en ny bil eller chefens anbefaling af en ny applikation på arbejdspladsen.

Det handler ikke om specifikationer - men hvorfor, hvordan og konsekvenserne.

Og glem ikke at skrive dine egne bud på it-pionerer på her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere