Artikel top billede

Sådan bliver de bedste it-arbejdspladser målt

Der ligger et stort analysearbejde bag kåringen af Danmarks bedste it-arbejdspladser. Læs her om metoden og processen.

Kortlægningen af Danmarks bedste it-arbejdspladser 2008, der kåres i aften, er gennemført af Great Place to Work Institute Danmark i perioden januar til september 2008. Metoden og modellen er udviklet af Great Place to Work Institute i San Francisco, USA.

Ifølge modellen er en god arbejdsplads et sted, hvor du har tillid til de mennesker, du arbejder for, er stolt af det arbejde, du udfører og føler fællesskab med dine kolleger.
Modellen har fem dimensioner, og de betragtes alle som afgørende for at skabe en god arbejdsplads.

Troværdighed er udtryk for medarbejderens opfattelse af ledelsens evne til at kommunikere samt den ledelsesmæssige kompetence og integritet.

Respekt viser, i hvilken grad medarbejderen oplever opbakning, samarbejde og omsorg gennem ledelsens handlinger.

Retfærdighed omfatter rimelighed, upartiskhed og lighed, som medarbejderne oplever det på arbejdspladsen.
Stolthed forstået som den følelse, medarbejderen har i forhold til sit job, det team eller den arbejdsgruppe, medarbejderen er del af og til arbejdspladsen i al almindelighed.

Fællesskab har at gøre med graden af imødekommenhed, det kammeratskab og den venlighed, der præger atmosfæren på arbejdspladsen.

Deltagerne

Alle danske it-arbejdspladser har mulighed for at deltage i kortlægningen. I år deltog 27 virksomheder, heraf 5 med færre end 50 medarbejdere.

Spørgeskemaundersøgelsen

Alle medarbejdere på arbejdspladser med under 250 ansatte har modta-get et spørgeskema med 58 spørgsmål, og på arbejdspladser med mere end 250 ansatte modtager op til 400 tilfældigt udvalgte medarbejdere et spørgeskema, som Great Place to Work Institute Danmark behandler.

Evaluering af organisationskulturen

Virksomhederne har desuden udfyldt en såkaldt kulturprofil, der skal kortlægge en række faktuelle data om arbejdspladsen. Det er blandt andet demografiske data om medarbejderne, spørgsmål om specifikke personalegoder eller politikker og andre personaleforhold.

Samtidig stilles en række spørgsmål om intern kommunikation, læring, belønningssystemer, medarbejderindflydelse og socialt liv, som skal give indblik i særlige kendetegn ved arbejdspladsens arbejdskultur, filosofi og værdigrundlag.

Deltagerne i konkurrencen om kåring som it-branchens bedste arbejdspladser 'small' udfylder dog ikke en kulturprofil. Deres placering på listen er udelukkende baseret på medarbejdernes besvarelse af spørgeskemaet.

Score

Virksomhederne evalueres i forhold til en skala, hvor der maksimalt kan opnås 180 point. 120 point kan opnås for det samlede resultat af medarbejdernes besvarelse, og de sidste 60 point kan opnås på baggrund af Great Place to Work Institutes evaluering af arbejdspladsernes politikker, procedurer og kultur baseret på besvarelsen af kulturprofilen. Den totale score for hver arbejdsplads afgør arbejdspladsens placering på listen.

Stjernesystemet

Firmaerne får tildelt stjerner i forhold til arbejdspladsens score på de fem dimensioner i modellen. Både medarbejdernes og instituttets vurderinger indgår i antallet af stjerner, der også afspejler de indbyrdes placeringer mellem virksomhederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere