Artikel top billede

Torben Rune er direktør i analysevirksomheden Netplan.

MidtVest-kollaps knuser dansk fiber-drøm

For få kunder til en nærmest overdrevet god infrastruktur er ifølge teleanalytiker årsagen til betalingsstandsningen i MidtVest Bredbånd.

Årsagen til betalingsstandsningen hos MidtVest Bredbånd er, at der skal astronomiske beløb til at anlægge og drive de tjenester, som MidtVest Bredbånd har.

Det mener Torben Rune, der er teleanalytiker hos Netplan.

Samtidig kan økonomi- og finansieringskrisen få kunderne til at vente endnu længere med at slå til.

"Og det betyder, at man skal finansiere en meget langstrakt og dyr udrulning, som kan blive svær, hvis man ikke selv har pengene til det," siger Torben Rune.

Ifølge Torben Rune er problemet, at den bagvedliggende infrastruktur i praksis skal kunne betjene alle potentielle kunder i et område.

"Den koster penge. Og der skal et vist antal kunder til at få den investering til at løbe rundt. Og det har man altså ikke kunnet opnå med de produkter, man har indtil nu," siger Torben Rune.

Mindre kunne have gjort det

Ifølge analytikeren har firmaet levet op til forventningerne og investeret i alt det dyre grej, som forventes af en spiller som MidtVest Bredbånd.

"De har nærmest overgjort det. De har været for optimistiske med, hvor hurtigt de kunne få så mange kunder, og derfor ligger der nu en masse kapacitet i jorden, som er dyr, fordi der ikke er tilstrækkelig mange kunde til den," siger Torben Rune.

Han fortæller, at netværkene generelt hos elværkerne - også hos MidtVest Bredbånd - er lavet efter alle kunstens regler.

"Det er super solide, robuste og hurtige netværk, som har den kapacitet, der skal til. Og det gør det bestemt ikke billigere. Derfor skal man hurtigt have mange kunder," siger Torben Rune.

Ifølge Torben Rune er den midtvestjyske kapacitet ikke overflødig, men udgør en værdi, der kan overtages af andre. Samtidig er værdien af infrastrukturen uændret.

"Den udgør efter min menig en meget, meget stor værdi. Det er nok noget af det mest værdifulde, ved siden af kloak- og vand-netværk man i øvrigt har," siger Torben Rune.

Ærgerligt grus i maskinen

Ifølge analytikeren er betalingsstandsningen ærgerlig, fordi den sætter en stopper for en unik dansk chance for at markere sig allerlængst fremme på landkortet som en integreret bredbåndsnation.

"Nu går der altså grus i maskinen, for det kommer vi så til at vente noget længere på, med mindre der er nogen, der vil føre installationen videre," siger Torben Rune.

Analytikeren har svært ved at danne sig et billede af eventuelle købere, men nogle af køberne kunne være deltagere i MidtVest-samarbejdet

"Og så vil der være nogle teleselskaber, måske Nianet eller GlobalConnect, der måske ikke vil være interesseret i at købe hele nettet, men i fald dele af det bagvedliggende net," siger Torben Rune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere