Artikel top billede

Citrix og Microsoft sammen i flæsket på VMware

Vitualiserings-giganten VMware skal nu ikke bare forholde sig til konkurrenterne Microsoft og Citrix hver for sig. Nu er de gået sammen.

VMware holder i denne uge sin årlige konference WMworld i Cannes, men ugen indledes alligevel med en nyhed fra konkurrenterne Citrix og Microsoft. En fælles nyhed.

Citrix meddeler, at selskabet til april vil lancere nye virtualiserings-management redskaber under navnet Citrix Essentials.

Citrix vil ikke bare levere Essentials til Citrix Xenserver men også til Microsofts Hyper-V software, skriver blandt andre Computerworld News Service.

Specielt server-virtualisering har i de senere år vundet frem i virksomhederne. En undersøgelse fra IDC blandt 600 it-beslutningstagere i Norden har vist, at 36 procent af de nordiske virksomheder i dag anvender virtualiseringsteknologi.

Microsoft lancerede Hyper-V sidste sommer, og har siden oplevet en pæn fremgang. Det er dog fortsat VMware, der er suverænt den største spiller på markedet.

Vigtigst for Microsoft

Med det nye samarbejde med Citrix håber Microsoft at kunne øge markedsandelen. Til gengæld har Microsoft lovet at understøtte XenServer-miljøer i den næste version af selskabets System Center managment software.

"Det her handler i virkeligtheden om, at Microsoft og Citrix går sammen som et hold imod VMware," udtaler Mark Bowker, analytiker ved Enterprise Strategy Group, til Computerworld News Service.

"Citrix Essentials til Hyper-V er et nødvenigt skridt, specielt for Microsoft," udtaler analytiker Chris Wolf fra Burton Group.

Ifølge IDC peger it-cheferne i de nordiske virksomheder især på besparelser, når de skal fremhæve årsagerne til at rulle virtuelle maskiner ud i serverrummet.

Derudover angiver it-cheferne bedre it-ressource-udnyttelse og disaster recovery som bevæggrunde for at opdatere deres servere med virtualiserings-software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere