Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Google undskylder for bloggeres FTP-problemer

FTP-publishing funktionen har ikke virket ordentligt i månedsvis.

Computerworld News Service: De mennesker og organisationer, der har deres Blogger-blog liggende andre steder end Google, har oplevet tekniske problemer med tjenestens FTP-publishing-funktion (file transfer protocol). Det har nu fået Google til at undskylde.

"De bloggere, der er afhængige af vores FTP-tjeneste, når de skal offentliggøre bloggen på deres eget domæne, har haft en svær uge. Faktisk har det ikke fungeret ordentligt i de sidste par måneder.

Vi vil gerne starte med den vigtigste udmelding i den forbindelse: Det er virkeligt irriterende, og det er vi kede af," skrev Rick Klau, Bloggers produkt-chef, på den officielle Blogger Buzz blog i sidste uge.

Den uforbeholdne undskyldning bliver efterfulgt af erkendelsen af, at Google endnu ikke har fundet en rigtig god løsning på FTP-problemet. Problemet opstår på grund af kompatibilitetsproblemer mellem Blogger og de individuelle blog-hosting virksomheder, og specielt når disse er meget strikse i forhold til FTP-login.

"Den slags (problemer, red.) er notorisk svære at isolere, og specielt når der indgår et element af koordineret support med tredjeparter," siger Rick Klau.

Efterhånden som cloud computing bliver mere og mere populært, vokser bekymringerne for kompatibilitetsproblemer.

Hvis brugerne fuldt ud skal kunne udnytte fordelene ved hostede it-tjenester og SaaS (software as a service), så skal de forskellige leverandører være flinke ved hinanden.

Fordelene forsvinder for både individer, organisationer, udviklere og udgivere, hvis leverandørerne begrænser interoperationaliteten imellem platforme, og det vil fjerne både valgmuligheder og fleksibilitet.

Hos Blogger er rådet, at de udgivere, der ejer deres eget domæne og bruger FTP, i stedet seriøst burde overveje, om ikke de skulle placere deres blog hos Google ved hjælp af Bloggers gratis 'Custom Domain'-mulighed.

Problemer skal løses i fællesskab

Med Custom Domain kan udgiverne fortsat udgive deres blog via deres eget domæne, men de behøver ikke overføre via FTP til en ekstern host-virksomheds web-server.

Fordelene ved Custom Domain via FTP er for eksempel, at udgivelsesprocessen kører hurtigere og nemmere, fortæller Rick Klau.

Men han anerkender dog også, at FTP under visse omstændigheder stadig er det bedste valg, som for eksempel i lande, der blokerer adgangen til Google-domæner og for blogge, der bruger PHP-kode.

Produkt-chefen gik lige præcis ikke så langt som til at sige, at Google planlægger at ofre FTP-publishing i Blogger, men Rick Klau gjorde det klart, at Google mener, at funktionen tærer på kræfterne.

"Jeg skal gerne indrømme, at jeg har en bagtanke med dette indlæg: jJ mindre tid Blogger-udviklerne skal bruge på den gebrækkelige funktion - FTP - jo mere tid kan de bruge på at udvikle nye ting," skriver han.

Google har lavet et særligt diskussionsforum for de udgivere på Blogger, der bruger FTP-funktionen, så de i samarbejde med Bloggers medarbejdere kan løse problemerne og dele viden.

Google ville ikke umiddelbart kommentere på emnet.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere