Artikel top billede

Fynsk Kvikkort overhaler Rejsekort indenom

I forrige uge gik det fynske rejsekort Kvikkort i drift og overhaler dermed sin storebror Rejsekort A/S, som formentlig overtager den elektroniske billettering på Fyn i 2012.

Det efterhånden herostratisk berømte digitale Rejsekort har som mål at blive landsdækkende, men bliver inden da overhalet i flere omgange af blandt andet det fynske Kvikkort.

Kvikkort baserer sig som Rejsekortet på Mifare-chippen og omfatter som udgangspunkt alle busser på Fyn. Processoren i rejsekortet er en kontaktløs såkaldt RFID-chip.

"Fynbus har, vistnok som det eneste trafikselskab i landet, et fuldt elektronisk billetteringssystem, så vi har mange af de ting, der ligger i Rejsekortet, og det har vi haft i en del år. Vores hensigt er, at vi skal tilsluttes Rejsekortet, når det er i drift og fri for børnesygdomme formentlig i 2012," siger Carsten Hyldborg Jensen, direktør, Fynbus.

Forhåbentlig i 2012

Fynbus-direktøren forestiller sig, at siden Rejsekort i dag er i testdrift på nogle få strækninger på Sjælland, så er der en chance for, at det vil være nogenlunde driftsstabilt i 2012.

Sidste sommer indgik konsortiet bag Rejsekortet East-West Denmark, der ejes af Thales med 80 procent og Accenture med 20 procent, en ny tidsplan, der betyder, at hele Sjælland skulle være dækket af rejsekortet i 2010.

Ifølge Jørgen Ole Kjær fra Locus Informatik, der har lavet backoffice-systemet til Kvikkortet, så viser statistikken, at 95 procent af rejserne i en given region er inden for regionen, og at der derfor ikke er brug for et mere omfattende rejsekort.

"Fynbus sparer halvdelen af læserne og pengene til dem, fordi der kun behøves én tjek-indlæser i begyndelsen af en rejse. Indtægterne fordeles til de forskellige kommuner på baggrund af en statistisk udregnet fordelingsnøgle," siger Jørgen Ole Kjær.

Ved hvor man skal hen

Når man bruger Kvikkort, siger man, hvor man skal hen til at starte med, hvilket de fleste passagerer er klar over. På den måde spares mange af de løbende indtjekninger, som er nødvendige med Rejsekortet.

"Normalt, når du køber en billet, ved hvor du skal hen, og det gør Kvikkortet til en langt simplere løsning end Rejsekortet, som jeg vil beskrive som en ingeniørløsning," siger Jørgen Ole Kjær.

Locus Informatik har de sidste otte år lavet lignende kortsystemer til forskellige trafikselskaber som for eksempel Nordjyllands Trafikselskab, Midttrafik (Region Midtjylland) og Sydtrafik i Sønderjylland.

Rejsekortet har som nævnt været ude i et veritabelt stormvejr gennem de sidste par år. Både på grund af teknikken, der er omstridt, fordi hackere har kompromitteret sikkerheden, og fordi leverandørerne ikke har kunnet levere som aftalt.

I Sønderborg raser politikerne over at blive tvunget med i Rejsekort-fællesskabet, mens bystyret i Stockholm og Göteborg i vinter offentliggjorde frustrationer over, at deres smartcard-baserede rejseløsning, mildest talt ikke virker som forventet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere