Artikel top billede

Ole Kock, administrerende direktør i Software AG Nordic, mener, at der er gode synergimuligheder i et opkøb af IDS Scheer.

Software AG giver købstilbud til BPM-leverandør IDS Scheer

To tyske softwareleverandører er ved at blive til en. Software AG, der blandt andet producerer database styringssystemer, har afgivet et købstilbud på IDS Scheer.

Mange virksomheder klager over mangel på likvide midler på grund af den økonomiske og finansielle krise. Men ikke tyske Software AG, der nu har afgivet et købstilbud på IDS Scheer.

I dag ejer Software AG allerede 48 procent af aktierne i IDS Scheer, og der er planer om at købe resten af aktierne for 15 euro stykket eller 111 kroner. Det betyder, at en eventuel overtagelse vil komme til at koste 487 millioner euro eller 3,6 milliarder kroner.

De 48 procent af aktierne har Software AG købt af de to stiftere af IDS Scheer, professor August-Wilhelm Scheer og professor Alexander Pocsay.

Software AG har pengekassen i orden

Software AG har tidligere i år vist et regnskab, der viser den bedste fremgang for dem nogensinde med en vækst i omsætningen på 16 procent.

Tidligere i år rundede Software AG også en årlig omsætning på over en milliard dollar eller godt fem en halv milliarder kroner.

Den administrerende direktør for Software AG Nordic, Ole Kock, er ganske sikker på, at handlen også vil falde i god jord hos resten af IDS Scheers aktionærer.

"Software AG har sikret en aftale med de to stiftere, og så har vi tilbudt alle de øvrige aktionærer en købspris på 15 euro per aktie. Så målet er, at her i løbet af september, at transaktionen er gennemført, hvis vi kan få alle aktierne," siger Ole Kock.

Synergifordele i overtagelse

En af grundene til at Software AG vil overtage IDS Scheer er på grund af de store synergifordele, der er i øjeblikket i de to virksomheders produkter.

"Når vi overtager IDS Scheers produktlinje, så har vi værktøjer, der kan understøtte en virksomhed lige fra analysen til eksekveringen," siger Ole Kock.

Ole Kock, har tidligere været ude og tale om opkøb på et marked, hvor priserne kan være særdeles attraktive.

"I krisetider skal man tage markedsandele via opkøb eller ved at vinde flere projekter end konkurrenterne, hvilket vi har gjort. Desuden sælger vi business intelligence-løsninger, som er vigtige arbejdsredskaber i en krisetid, samt softwaredrift, hvor vi er sikret indtægter i hele 2009," forklarede Ole Kock til Computerworld tilbage i januar 2009.

Flere omlægninger i Norden

I øjeblikket har IDS Scheer ingen lokalafdeling i Danmark, men derimod en afdeling i Sverige. Indtil videre så er salg og support af IDS Scheer-løsninger i Danmark blevet varetaget af Men den danske afdeling af Software AG skal højst sandsynligt i fremtiden overtage .

"Software AG Danmark er moderselskab for vores selskaber i Norge og Sverige. Det jeg kan forestille mig er, at man lægger det svenske IDS Scheer sammen med Software AG's afdeling i Sverige. I Danmark har IDS Scheer arbejdet via en partner. Så kan det godt være, at Software AG skal overtage support og salg af IDS Scheer i Danmark," siger Ole Kock.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere