Artikel top billede

Intel-design gør Windows 7 super-hurtig

Intel og Microsoft arbejder tæt sammen på at gøre Windows 7 superhurtig - ikke mindst ved at udnytte flerkerne-mulighederne. Se her hvordan.

Computerworld News Service: Et tæt samarbejde med Microsoft kan gøre det muligt for Intel at udnytte en multikerne-chip til langt hurtigere ydelse i Microsofts kommende styresystem, Windows 7, lyder det fra Intel.

Microsoft og Intel arbejder sammen på at gøre Windows 7 bedre i stand til at identificere tilgængelige ressourcer og bryde applikations-processerne op til at køre på multikerne-chip.

En feature ved navn SMT skal gøre det muligt at udnytte Intels hyperthreading-teknologi til bedre ydelse, skriver Intel-chefen Joakim Lialias i et blog-indlæg.

Denne feature vil gøre det muligt at bryde opgaver som billed-filtrering og lignende ud i mange tråde, lyder det fra Intel-talsmand, George Alfs.

"Jo flere kerner, du har, jo bedre," siger han.

Intel-chip baseret på den nye Nehalem-arkitektur kan køre to tråde per kerne. På sigt vil alle Intels chips til både bærbare og faste computere køre på Nehalem-arkitektur.

De to selskaber samarbejder også om teknologier, der vil gøre det muligt for Windows 7 at boote og lukke ned langt hurtigere.

Forbedringer i drivere og bios skal forbedre starten, nedlukningen, dvalen og opvågning. Chip baseret på Nehalem mikro-artikektur kan skifte gear langt hurtigere end tidligere chip, og denne mulighed er Windows 7 designet til at udnytte, fortæller George Alfs.

Samarbejder i forvejen meget tæt

Samarbejdet mellem Intel og Microsoft kommer ikke ligefrem som en overraskelse, i det langt de fleste pc'er i dag i forvejen bygger på både Intel-chips og Microsofts Windows styresystem.

De to selskaber har da også arbejdet tæt sammen i mere end 20 år.

Den traditionelle måde at booste applikations-ydelse pp pc'er har typisk været at sætte fut i processorernes såkaldte clock-hastighed. Det har ført til, at software typiske er blevet skrevet i sekvens-mode, så den kan afvikles på en kerne. Dermed har man kunnet skrue ydelsen i vejret ved at øge clock-hastigheden.

I den seneste tid er mange chip-producenter som Intel begyndt at tilføje kerne for at sætte skub i ydelsen. Det skyldes ikke mindst, at forøgelse af clock-hastigheden koster meget energi, ligesom det udvikler meget varme.

Softwar-udviklingen er typisk tre-fem år bagefter hardware-udviklingen, og softwareudviklere kæmper stadig for at nå på omgangs-højde med hardware-forbedringerne.

Selv i dag er mange almindelige software-applikationer ikke designed til at udnytte flerkerne-chip. Windows 7 bør imidlertid være i stand til at få udviklerne til at begynde med at skrive applikationer til flerkerne-chip.

Microsoft indarbejder også DirextX 11 grafik-driveren i Windows 7. Intel har lanceret nye grafik-drivere, der kører med Windows 7. Indtil videre understøtter disse drivere dog kun DirectX 10.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere