Artikel top billede

Det minder mest af alt om lagkage-kamp, når Notes-folkene og konkurrenterne fra Microsoft kaster med tal. Tegning: Lene Sekjær

Lotus angriber Microsofts markedstal for mail-kunder

"Microsofts tal er latterlige og opdigtede," siger Lotus Notes - og kaster egne tal tilbage i kampen mod Exchange om hvem, der har flest mail-kunder.

Computerworld News Service: Bob Picciano, der er generel manager for Lotus Software er blevet træt af al den "varme luft", der blæser fra Redmond med påstande om, at Exchange er ved at fortrænge Notes.

Han udpeger Microsofts koncernchef, Steve Ballmer, og driftsdirektør Kevin Turner som hovedskurkene bag disse "latterlige og opdigtede" tal.

"Microsoft hævder, at omtrent 4,7 millioner mennesker har skiftet e-mailsystem fra Notes til Exchange, og det er bare et latterligt og opdigtet tal," siger Picciano, som overtog styringen af Lotus i 2008.

"Hver gang de sælger en klientlicens, så tæller de det som en konkurrencemæssig migration."

"Det er nødvendigt, at folk forstår, at Kevin Turner og Steve Ballmer har pustet varm luft ned fra Washington, og at der ikke er megen hverken substans eller sandhed i deres rygter," siger Picciano.

"De har haft den frækhed at påstå, at der er hele lande, der er migreret fra Notes, og det er jo komplet latterligt."

Picciano fortæller, at det har "hidset mig helt op, at de har haft den frækhed at komme med så fejlagtige udtalelser, uden at det bliver anfægtet."

IBM's divisionschef for Lotus Software siger, at mange af de virksomheder, som Microsoft refererede til i udtalelsen om de "4,7 millioner mennesker" fra juli "stadig licenserer Lotus Notes-teknologi og stadig bruger e-mail og applikationer fra Lotus. De benytter stadig andre aspekter fra Lotus' portefølje," siger Picciano.

Lagkage-kamp med tal

Men Kevin Turner smed endnu flere tal på bordet under sin præsentation ved Microsofts årlige møde for finansanalytikere i sommers.

"Vi har snuppet pladserne fra næsten 13 millioner Lotus Notes-installationer i de sidste tre år... Og der er stadig 15, jeg gentager, der er stadig 15 millioner derude."

Han henviste også til SharePoint Server som "det hurtigst voksende, hotteste produkt i hele Microsofts historie," og kaldte det en katalysator i kampen mod IBM.

Bob Picciano fortæller, at U.S. Bank udskifter Microsofts SharePoint-platform ved at standardisere på Notes 8.5-klienten og udruller det sociale sociale netværksværktøj Lotus Connenctions, platformen Sametime samt Lotus Quickr, som er IBM's alternativ til SharePoint.

Tirsdag trak Picciano så sine egne tal op af hatten, da han hævdede, at 15.421 virksomheder har valgt IBM frem for Microsoft siden 2008 i det globale marked for integrerede samarbejdssystemer, som det defineres af IDC.

Herudover siger Picciano, at kunderne udvider deres investeringer i Lotus-software, og her henviser han til eksempler som Accenture, BASF, Chrysler, Coca-Cola, Colgate-Palmolive, Continental AG, Finishline, General Motors, GlaxoSmithKline, Gruppo Amadori, KBC Bank, Nationwide, Novartis, Phillips Electronics og PNC Bank.

Han påpeger, at PNC Bank og Continental Tire ligesom U.S. Bank helt dropper Microsofts Exchange, Office og Sharepoint.

I januar fortalte Bob Picciano, at over 12.000 nye virksomheder købte deres første Notes-/Domino-licenser i 2008, og at halvdelen af Fortune Global 100-virksomhederne bruger Notes/Domino.

"Det er vigtigt at sætte Microsofts påstande i perspektiv og kalde dem, hvad de er, det vil sige pure opspind," siger Picciano.

"Kevin føler, at han er lidt under pres. Folk kan godt se, hvad Kevins motivation er for at danse rundt foran partnerne og sige disse ting. Det er bedragerisk, og det er for at dække over de virkelige forhold."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere