Artikel top billede

Steen Lomholt-Thomsen er den øverste leder for HP's softwaredivision i EMEA-området. Foto: HP

Dansk direktør i spidsen for HP's softwarefremtid

Den højest placerede dansker i HP, Steen Lomholt-Thomsen, fortæller Computerworld om teknologigigantens planer.

Danske Steen Lomholt-Thomsen, der er vicedirektør og chef for HP Software i EMEA-regionen, skal til december stå sin ilddåb ved HP's store software-messe i Hamborg.

Han blev for godt et år siden headhuntet til posten hos HP fra en stilling som nordisk vicedirektør for IBM Software. Et år efter ansættelsen er han sikker på, at HP godt kan slå IBM på IBM's hjemmebane inden for business intelligence-software (BI).

"HP er simpelthen et niveau højere end IBM i kundefokus," mener Steen Lomholt-Thomsen.

HP har netop udgivet endnu et BI-værktøj, der angiveligt skal hjælpe kriseramte it-chefer med at få styr på it-afdelingens aktiviteter.

Mange store spillere på markedet

Med HP's fokus på business intelligence-løsninger rykker teknologivirksomheden ind på et marked, der hidtil har været domineret af andre store spillere som Oracle, SAS Institute og IBM. Grunden til, at HP vil ind på det marked, er simpel. Business intelligence-løsninger spås til at være et af de områder, der vil vokse mest de næste par år.

Brian Troelsen er analytiker i IDC og har fulgt det danske marked for BI-løsninger i længere tid. I hans rapport fra 2008 om BI-markedet i Danmark, figurerer HP slet ikke med nogen markedsandele. Det er derimod SAS, SAP og Targit, der sammen står for knap halvdelen af det danske marked for BI-løsninger. Men en af de trends, der kommer til at præge BI-markedet er dog den eksplosion af datamængden, der fender sted i øjeblikket.

"At kunne håndtere struktureret og især ustruktureret data i datarige medier som billeder, lyd, video, e-post og anden kommunikation bliver mere nødvendigt," skriver Brian Troelsen i sin rapport.

Samlet set vurderer IDC, at BI-markedet vil vokse med 6,7 procent årligt.

Samarbejde med SAP

Hewlett-Packard er en af verdens største teknologivirksomheder. Det er blandt andet sket igennem en stille og rolig opkøbsstrategi, der er foregået de seneste tyve år. Mercury Interactive blev i november 2006 købt af HP for 22,5 milliarder kroner, og er i dag grundstenen i HP's softwaredivision.

Ud over at være aktive på business-intelligence løsninger er HP også meget aktive på markedet for Business Technology Optimization software (BTO). Netop Mercury Interactive var en af de første virksomheder, der kaldte det software, som firmaet udviklede, for BTO-software.

Her kommer HP også til at konkurrere med store spillere som IBM og Sun, der i dag også er på markedet for BTO-software. Men HP har dog med købet af Mercury sikret sig en forholdsvis stor position på det marked, modsat markedet for BI-løsninger, hvor HP endnu ikke har sikret sig en større markedsaktør igennem opkøb.

Der er dog et udvidet samarbejde mellem tyske SAP, som har fået lov til at lægge NetWeaver og BI-værktøjer ud på HP's Neoview-platform.

Nye HP-partnerskaber annonceres til december

For Steen Lomholt-Thomsen er det vigtigt at software-divisionen i HP kan skabe synergi over resten af den efterhånden store palet af teknologiløsninger, som HP har opbygget.

Satsningen på softwareområdet betyder også, at HP i december afholder en større softwaremesse i Hamborg, hvor virksomheden vil præsentere nye softwareløsninger, herunder med fokus specielt rettet på BI-løsninger, fortæller Steen Lomholt-Thomsen.

Derfor vil man på Software Universe, som HP's konference hedder, annoncere en række udvidede partnerskaber, der rækker ind over resten af HP's portefølje, fortæller Steen Lomholt-Thomsen, der står som hovedmand bag den store messe.

Programmet for messen indeholder da også en masse punkter netop for BTO og BI-software. Faktisk er information management det eneste andet punkt på programmet for de tre dage, som konferencen løber over.

Læs mere:
HP køber netværksgigant - Cisco i sigtekornet

HP klar med næste generations infrastruktur

HP styrer i markedet for licensstyring

Fire titaner skal slås om de enorme datacentre

HP: Nu skal it-processerne for alvor effektiviseres




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere