Artikel top billede

Leder: Her kommer klima-teknologiens gennembrud

Computerworld mener: Det gennembrud for klimateknologien og moment som problemløser, der kommer ud af COP15-topmødet, kræver målrettet opfølgning.

De næste fire uger bliver klimateknologiens gennembrud. Det er næsten umuligt at forestille sig et andet resultat af det COP15-topmøde, som bliver afviklet i København i ugerne op til jul.

Uanset om stats- og regeringscheferne underskriver en bindende, juridisk aftale eller blot en politisk hensigtserklæring om CO2-udledning, før de tager hjem igen.

Faktisk vil det nok være bedst for klimateknologien med en politisk hensigtserklæring.

For en bindende aftale på nuværende tidspunkt vil næppe resultere i andet, end at en række afgørende lande nægter at skrive under og dermed forsinker eller helt stopper processen.

En politiske hensigtserklæring vil fortsætte processen mod mindre CO2-udslip - til gavn for udvikling og implementering af klimateknologi.

Det kan virkeligt rykke noget

De sidste 18 måneder har it-branchen især fokuseret på grøn it, altså de produkter og tendenser, der direkte handler om at sænke forbruget af strøm i verdens it-installationer.

Det har en effekt og berører omkring to procent af det globale CO2-udslip.

Nye tal fra IDC viser, at besparelserne ved direkte investeringer i nye, mere energivenlige servere faktisk giver den mindste forbedring på CO2-udledningen.

Virtualisering er den næstbedste vej til mindre CO2-udledning fra it-løsninger, mens den største effekt ligger i cloud computing og dermed store centrale datacentre.
I den samme periode har de grønne diskussioner blandt it-

chefer især handlet om at få egne strømbudgetter og dermed muligheden for at skabe en direkte sammenhæng mellem it-anvendelse og omkostninger.

Igen giver det rigtig god mening i forhold til de to procent CO2-udslip, som it-anvendelsen står for.

I september 2008 spurgte vi på forsiden af Computerworld: "It-branchen redder sig selv… men hvad med resten af verden?"

På denne plads efterlyste jeg en koordineret indsats fra aktører som IT-Branchen, ITEK og Dansk IT for at hjælpe landets it-chefer og it-professionelle med at indtage en ny lederrolle som spydspids for klima-it.

Hvad venter der nu forude?

Klima-it er i Computerworlds optik al den it, der er med til at sikre effektive processer og digitale løsninger i alle dele af erhvervs- og samfundsliv.

Fra videokonferencer i stedet for flyrejser, over intelligent styring af ressourceanvendelse i bygninger til investeringer i smart infrastruktur til strøm.

Få dage inden topmødet begynder, melder Dansk Industris it-arm ITEK klar til at høste frugterne.

Direktør Tom Togsverd ser frem til Bright Green-messen i Forum den 12. og 13. december for COP15-deltagerne:

"Vi vil fortælle dem om, hvordan vi bruger it til intelligente styringer og til at skabe besparelser i drift og miljøpåvirkning, de gode historier simpelthen. Og vi vil vise dem, at it er den meget vigtige del af løsningen på problemet."

Bright Green tegner til at blive en god mellemregning ligesom resten af COP15-topmødet i København. Men stadig kun en mellemregning.

Mangler koordineret indsats

Lige nu mangler der stadig en koordineret indsats, der skal sikre, at både it-branchen og it-professionelle i alle typer af job gør en indsats for, at teknologi bliver brugt til at skabe revolutionerende løsninger til glæde og gavn for energiforbruget, klimaet og dermed vores egen og især kommende generationers levestandard.

Og her kommer de store danske erhvervsorganisationer og politikere til at påtage sig en rolle, også når de røde løbere er rullet ind og Connie Hedegaard er draget til Bruxelles som den nye klimakommissær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere