Artikel top billede

Internettet er indstillet til Nobels Fredspris

Det store globale Internet er med i den endelige kandidatpulje om at vinde Nobels Fredspris. Hvem, der præcis skal have præmien på 10 millioner svenske kroner, er endnu usikkert.

Den italienske udgave af it-magasinet Wired har indstillet hele det store Internet til Nobel-komiteens fredspris, og nu er nettet sluppet med i det endelige opløb om den prestigefyldte pris.

Det er en kendsgerning, efter Nobel-komiteen har udvalgt den endelige liste med 237 navne på personer og organisationer, der er indstillet til prisen.

Folkene bag det italienske it-magasin begrunder deres indstilling med, at Internettet har hjulpet udviklingen, dialogen, debatten og konsensus.

Indstillingen af Internettet møder blandt andet opbakning fra 2003-fredsprismodtageren, den iranske menneskerettighedsforkæmper og advokat Shirin Ebadi, og manden bag OLPC-projektet, Nicolas Negroponte.

Det skriver BBC.

Internettet i hård konkurrence

Selvom nettet - og de bagvedliggende landevindinger inden for it-verdenen - i særklasse har været en af de største revolutioner i det 20. århundrede, så vil Internettet dog blive presset hårdt i konkurrencen om den prestigefyldte fredspris.

For i 2010 er 237 rekordmange personer og organisationer blevet nomineret af en eller flere personer til fredsprisen, der sidste år noget overraskende gik til den amerikanske præsident Barack Obama, efter han blot havde siddet i verdens varmeste stol i mindre end et år.

Nobel-komiteen vil ikke løfte sløret for selve kandidatlisten, men fortæller til BBC, at komiteen har modtaget tusindvis af nomineringer, inden den endelige liste er blevet udarbejdet.

En Nobelpris til os alle

Efter udarbejdelsen af den endelige liste på 237 navne må Internettet vente til 8. oktober for at se, om det vinder fredsprisen godt 20 år efter, Tim Berners-Lee lagde grundstenen til det digitale allemandseje i 1989, da World Wide Web blev opfundet.

I tilfælde af, at Internettet vinder fredsprisen, er det endnu usikkert hvem, der skal modtage de 10 millioner svenske kroner, som Barack Obama kunne stikke i lommen ved sidste års prisoverrækkelse.

Organisationen Internet for Peace er blevet stiftet i forbindelse med nomineringen og peger på, at en eventuel fredspris til Internettet vil være "en Nobelpris til os alle sammen".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere