Artikel top billede

Cisco spejder sultent efter danske server-kunder

De danske kunder står ikke ligefrem i kø for at købe Ciscos serverløsninger. Se her hvorfor.

Netværkskæmpen Cisco annoncerede for godt et år siden, at selskabet ville have større magt i datacentret med sine bladeservere i selskabets såkaldte "unified computing system" (UCS).

Den første UCS-kunde, som Cisco fik op under neglene i Danmark, er it-serviceleverandøren Steria, som er oppe at køre med små 100 bladeservere på det spritnye Cisco-system.

"Vi har haft stor tillid til Cisco i årevis som en hjørnesten til vores infrastruktur. Derfor var det også et naturligt valg, da vi i slutningen af 2009 skulle udvælge en leverandør til udbygningen af vores infrastruktur," fortæller Sterias divisionsdirektør, Henrik Fugmann, som blandt andet også kiggede på løsninger fra IBM, HP og Sun/Oracle.

Fornuftig pris

Henrik Fugmann fortæller, at valget faldt på Cisco, fordi det integrerede UCS-serversystem udnytter virtuelle servere bedst muligt, sparer gulvplads og strømforbrug ved 30 procent færre kabler og komponenter, og ikke mindst på grund af managementværktøjerne, der kan håndtere op mod 320 bladeservere på én gang.

Henrik Fugmann kalder prisen på systemet, for "fornuftig og konkurrencedygtig", og det kan også have haft en afgørende rolle, at Cisco har været interesseret i at charme sig ind på det danske marked.

"Vi har selvfølgelig været interesserede i hurtige kundereferencer med vores nye teknologi, og det er klart, at man i den situation er mere aggressiv på prisen. Det er jo altid en forhandling," siger Ciscos danske salgsdirektør Lasse Garby.

Ny spiller med store armbevægelser

Samtidig med USC-lanceringen er Cisco også begyndt at sælge rackservere til mindre virksomheder, og er dermed gået i direkte konkurrence med de store veletablere serverspillere som HP, IBM, Sun/Oracle, Dell og Fujitsu.

Salget af rackservere går ifølge Lasse Garby fra Cisco "efter planen", og han fortæller, at Cisco inden for en håndfuld år har som målsætning at sætte sig på 25 procent af det globale servermarked.

"Ciscos overordnede mål er altid at være nummer et eller to i sit forretningsområde med 25 procent eller mere i markedsandel. Det gælder naturligvis også servermarkedet," forklarer Lasse Garby.

På nuværende tidspunkt står IBM ifølge analysehuset IDC med en markedsandel på 35,4 procent og HP med 30,5 procent på servermarkedet.

Derfor får Cisco det svært

Siden UCS-lanceringen i oktober har Cisco kun scoret en mindre skare kunder i Danmark, og der er derfor langt op til målsætningen på de hjemlige breddegrader.

Research manager Anders Elbak fra IDC Nordic falder heller ikke bagover af begejstring for Ciscos server-målsætninger, selv om han fremhæver selskabets brand og kundernes bevidsthed om Cisco i servercentret fra selskabets netværksprodukter som glimrende muligheder for et eventyr i serverbranchen..

"Cisco får det dog rigtig svært på servermarkedet, hvor kun få selskaber har haft succes med at blande sig i de etablerede selskabers dominans. Mange virksomheder har desuden serviceaftaler med eksempelvis IBM, som jo så kører driften på egne servere," forklarer Anders Elbak.

Han siger, at Cisco hovedsageligt vil appellere til infrastrukturbaserede hosting-virksomheder af en vis størrelse.

Den udlægning er Cisco - ikke overraskende - lodret uenig i.

"Alle virksomheder med over 50 servere kan få glæde af at kigge på UCS-produktet, som man selvfølgelig skal se i en total cost of ownership-sammenhæng," siger Lasse Garby fra Cisco og fortsætter.

"For ti år siden så Cisco muligheden for sammenlægning af netværk og telefoni til virksomheder, og nu har vi en markedsandel på 25 procent på det marked. På samme måde ser vi en integration mellem netværk og datacentret, og der står vi stærkt med UCS-løsningen," fortæller Lasse Garby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere