Artikel top billede

200.000 har droppet it-udstyr på grund af medieskat

Multimedieskatten har synlige konsekvenser for det danske erhvervsliv. Hundredtusindvis leverer nemlig it-udstyret tilbage. Ministeren er dog ikke bekymret.

Omkring 200.000 lønmodtagere har valgt it-udstyret fra for at undgå at betale multimedieskat.

Det viser en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut, der er foretaget for dagbladet Børsen.

De danske folkeskolelærere har været nogle af de første, der lagde computeren på arbejdspladsen frem for at tage den med hjem, men tendensen ser nu ud til at sprede sig til andre grene af erhvervslivet.

Skridt i den gale retning

Greens undersøgelse fortæller, at det er 14 procent af lønmodtagerne, svarende til 200.000, der ikke betaler den omdiskuterede skat. De har sagt nej tak til it-redskaber udenfor arbejdspladsen og leveret udstyret tilbage til arbejdsgiveren.

Og det er en gal udvikling, siger Dansk Erhverv til Børsen.

"Det er et skridt i den forkerte retning, når endnu flere fravælger multimedierne, for det er jo en bremse på det fleksible arbejdsmarked," siger Bo Sandberg, skattepolitisk chef hos Dansk Erhverv.

"Hvis personen skal køre forbi kontoret for at hente et multimedie i stedet for at køre direkte ud til kunden, er der jo gået arbejdstid tabt. Det betyder et produktivitetstab, fordi produktivitetsforbedrende arbejdsværktøjer fravælges," siger han.

Antallet vokser

Analysehuset Green foretog en tilsvarende undersøgelse i februar, og den viste, at det i starten af året kun var ni procent, svarende til 130.000, der takkede nej til arbejdsgiverbetalt it-grej for at undgå medieskatten.

Skatteministeren er dog fortrøstningsfuld, og han stiller spørgsmålstegn ved, hvor meget man skal lægge i tallene.

"Det er jo ikke mere end tre uger siden, at der var en meningsmåling i Søndagsavisen, som sagde det stik modsatte af det, Greens når frem til. Men dermed ikke sagt, at det var mere rigtigt. Meningsmålinger er lidt som de blinde slås, og det, der er vigtigt for mig, er, hvor mange der rent faktisk kommer til at betale."

"Det har vi et tal for her i løbet af de kommende måneder," siger Troels Lund Poulsen (V) til Børsen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere