Krævende klapmusling

Serene er B&O’s tilbud til luksusdyr, som vil have en klapmobil, der ikke ligner andres en klap.

Krævende klapmusling

Funktionen bestemmer formen. Bare ikke hos Bang & Olufsen. Indvendig er Serene en forholdsvis basal mobiltelefon baseret på Samsung-teknologi med Tri-band, Bluetooth, en skærm på 240×320 pixels i bredformat og 256.000 farver, VGA-kamera og de almindeligste telefonfunktioner og tjenester.

Så langt så godt. Men så tager B&O over. Serene er nemlig designet som en sort, gummibelagt og ekstremt minimalistisk klapmusling med alu-hængsel, der oven i købet er motoriseret, så den ikke bare klapper, men nogle gange nærmest snapper. Manøvren er rent skueguf og ganske blæret at demonstrere.

Nogle vil sige, at Serene mest af alt ligner en isskraber til bilruden. Men den spidse profil uden fremstikkende antenne og fremspring gør den nem at pløje ned i selv den strammeste lomme.

Så kan man altid diskutere, hvor stramme lommerne er på personer, der er villige til at betale 8.000 kr. uden abonnement for herligheden. B&O oplyser, at Serene allerede er forudbestilt i over 10.000 eksemplarer.

To skruer løse

Serene kræver tilvænning. Hvor sidder for eksempel SIM-kortet? Man leder forgæves efter en klap og fatter faktisk ikke, hvor den kan være, før man konsulterer vejledningen.

Det viser sig, at hele den ene side skal skrues af for at komme til batteri og SIM-kort. Ikke med en almindelig skruetrækker forstås. Der medfølger specialværktøj, et lille plastikrør, hvormed man løsner en lille skrue i hver side. Godt nok en ny og omstændelig løsning, men til gengæld falder batteriet ikke ud, selv om mobilen ryger på gulvet!

Selve ideen med at designe mobiltelefoner som klapmuslinger er jo ikke ny. Men os bekendt findes der ingen andre klapmobiler med skærmen nederst og tastaturet i en ring øverst.

Dækker tommelfingeren ikke for skærmen, når man trykker på tastaturet? Nej, for Serene er næsten dobbelt så bred som de fleste andre mobiltelefoner, og det tvinger tommelfingeren netop så langt ud til siden, at den ikke kommer i vejen for displayet.

Fikst nok, men desværre er tastaturet som nævnt lagt ud som en rundkreds med en stor glat navigationsknap i midten, og dette design kræver lange og uvante tommeltotbevægelser op, ned og ud til siden for at trykke de rigtige steder.

SMS-­beskeder er derfor en såre sendrægtig syssel. Selv med T9. Og “navigationshjulet” i midten er ydermere så glat og letløbende, at det er lettere at smutte end at ramme. Bare et let strejf, og telefonen ringer op til onkel Ole i stedet for tante Oda. Hjulet har i øvrigt forskellige funktioner afhængig af den aktuelle opgave. Ved almindelig samtale bruges det for eksempel til at skrue op og ned for lydstyrken.

Smuk bordholder

De første par gange vil du uden tvivl klappe den op i den forkerte stilling. Men lægger du telefonen på bordet, er alting pludselig omvendt. For balancen er sådan, at tastaturdelen hviler på bordet, mens skærmen stritter op i luften bagved.

Det betyder selvsagt, at displayet nu står på hovedet, men så vender man bare billedet om! Det er virkelig smart, og i denne position er det en fornøjelse at bruge mobilens mange udmærkede og gennemtænkte “kontorfunktioner”, WAP-browseren, diktafonmuligheden med videre.

Grafikken er holdt helt i sort, blå og hvidt, så de 256.000 farver er mest til fornøjelse for det lille 640×480 VGA-kamera. Det er ikke umiddelbart let at se, hvor linsen er anbragt, men den sidder såmænd nede ved hængslet og ligner et hængsel-led.

Den sidevendte placering gør det lidt akavet at tage billeder, men også det vænner man sig til.
Til telefonen leveres en smuk bordholder af blank aluminium med indbygget lader. Når der indgår et opkald, klapper muslingeskallerne op af sig selv (og displayet vises automatisk retvendt), og derfor kan Serene bruges uden at fjerne den fra bordholderen.

Det er relativt overlegent. Især hvis mobilen er indstillet til at vise et billede af den, der ringer!

Serene kræver tilvænning, og den har måske ikke så mange funktioner og faciliteter som andre hundedyre mobiler. Men det den kan, kan den godt og logisk. Og kvaliteten og fornuften i både teknik, lyd og design levnes der ikke megen tvivl om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere