Minimal personlig underholdning

Nu skal MP3-afspillerne også kunne optage lyd og vise fotos og video. Den lille Mega Player 540 fra MSI er på godt og ondt nok et bud på sådan et personligt underholdningsapparat

Minimal personlig underholdning

Mega Player 540 fra taiwanske MSI har ­fire grundlæggende funktioner: Lydoptager, musikafspiller, fotoviser og videogengiver.

Det kræver selvsagt lidt hukommelse at jonglere rundt med både lyd- og billed-filer, men afspilleren har en indbygget harddisk på hele 4 GB at gøre godt med, så der burde da være nok til de første par dage.

Ganske godt gået af et produkt på størrelse med en tistyks cigaretpakning. Designet er enkelt og overskueligt, og betjeningen virker ved første øjekast lige så tilforladelig.

Desværre kan vi ikke sige, at vi er syndeligt begejstrede.

Musikdelen kan skam afspille både MP3- og WMA-filer med DRM-beskyttelse, men det er der ikke noget specielt imponerende ved.

Apparatet kan også indspille fra indbygget mikrofon (diktafon) samt udvendig lydkilde gennem ørepropstikket i såvel MP3-format som wave-format.

Det er fint nok, men sådan en dobbeltfunktion kommer der ikke medhør ud af! Desuden er lyden gennem de medfølgende HiFi-ørepropper tynd og skinger som en forslidt valsegrammofon.

Der er godt nok en equalizer-funktion med fire indstillinger og endog en særlig digital WOW SRS lydpyntefunktion, men helt godt bliver det ikke, før man tilslutter bedre kvalivare på ørepropsiden.

Det gælder langt fra kun Mega Player 540, men til en pris på noget over en tusse bør det være i orden.

Frem med OED

Når det gælder afspilning af fotos og videosekvenser, kan det anbefales at benytte hjemmets "Optical Enhancer Device" (forstørrelsesglas), for den lille 1,8" skærm med en opløsning på 320×240 giver på ingen måde biograf­oplevelse.

Så lad være med at invitere hele familien til at overvære feriebillederne eller en længere videooptagelse fra farfars jubilæum med Mega PLayer 540 som eneste fremviser. Lysstyrken og kontrasten, der kan indstilles, er dog i orden, og også gengivelsen af slideshow og videofiler (i M-JPEG-format) er som helhed udmærket.

Betjeningen er for så vidt både intuitiv og nem i hovedfunktionerne, men når man har brug for nogle af apparatets mere specielle faciliteter (for eksempel equalizer, billedrotation med videre), skal man via hovedfunktionerne ind i en række undermenuer, og det er knap så overskueligt.

Producenten leverer også en udgave med FM-radio, men denne funktion findes desværre ikke på den model, der sælges herhjemme via for eksempel www.shg.dk, hvilket ellers ville øge brugsværdien gevaldigt.

Til gengæld kan oplysningerne på skærmen vises på op til 10 forskellige sprog – de fleste danskere havde nok foretrukket radioen. Det er i øvrigt muligt at indstille et vilkårligt repeat-punkt, så apparatet kan gentage en bestemt lydpassage igen og igen (MSI hævder, at det bare er sagen til indlæring af sprog og musik).

Det indbyggede Lithium-Ion-batteri kan spille musik i otte timer og genoplades på det halve, og der er indstillelig sluktid for både skærm og elektronik.

I lighed med mange andre lignende afspillere forsvinder en lydoptagelse, hvis man slukker uden at afbryde optagelsen først. Her ville det have været rart med en autofunktion, der lige afsluttede optageprocessen behørigt, før apparatet afbrød.

Der medfølger en cd med udvidet manual og et Media Player-program, der blandt andet gør kopiering af filer med videre ekstra nem, men det er nu heller ikke svært ved hjælp af de gængse overførselsprogrammer under Windows.

Programmet er dog fint til oprettelse af playlister og den slags. Endelig er det muligt at downloade nyeste firmware fra producentens webside.

Men intet nyt, specielt eller fantastisk i hverken form eller funktion




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere