Få det bedste ud af det digitale spejlreflekskamera

Efterhånden rykker stadig flere fotointeresserede op i digitalkameraernes superliga og anskaffer et digitalt spejlreflekskamera. Og så er der endelig noget at sætte på ønskesedlen for manden, der har alt – for der er rigtig meget spændende tilbehør at savle over. Vi giver et overblik og nogle fif.

Få det bedste ud af det digitale spejlreflekskamera

Noget af det mest karakteristiske for spejlreflekskameraet er, at der findes masser af tilbehør.

Du starter måske med at købe et kamerakit, hvor der indgår et kamerahus og et enkelt zoomobjektiv.

Det er fint at starte på, men efterhånden udvikler man sig som fotograf, og så opstår der nye behov. Og da spejlreflekskameraet er et ægte systemkamera, er der masser af muligheder for at anskaffe løse “linser”, filtre og konvertere, flash, taske og stativ med videre.

Vi giver dig bud på nogle spændende produkter.

Flere objektiver

Det ville være dejligt, om alle spejlreflekskameraer kunne bruge de samme objektiver, men sådan er det altså ikke – hvert mærke benytter sine egne objektiver.

Du er dog ikke bundet til de “originale” objektiver fra eksempelvis Canon og Nikon; firmaerne Sigma, Tamron og til dels Tokina, der desværre ikke sælges meget i Danmark, fremstiller kompatible objektiver. Det er objektiver, der leveres i forskellige versioner, som er skræddersyet til de forskellige mærker.

Når vi investerer i ekstra objektiver, er der gerne tale om mere avancerede modeller til priser fra cirka 3.000 kroner og opefter. Det kan være meget lysstærke objektiver, der har F2,8 eller F4 som største blænde i hele zoomområdet. Det kræver store glaselementer og gør også objektiverne tunge.

Til gengæld er de bedre at fotografere med, da de henter meget mere lys ind. Andre luksusobjektiver er udstyret med rystestabilisator. Vi ryster alle på hænderne i et eller andet omfang.

De stabiliserede objektiver har indbygget gyrosensorer, som kan registrere og kompensere for denne optiske rysten. Det er stærkt vanedannende at fotografere med sådan et objektiv; ikke mindst indendørs og i svag belysning, hvor du kan håndholde kameraet med lukkertid på 1/5 sekund eller sågar længere – uden at det giver rystede optagelser! Heldigvis lader det til, at optisk stabilisering bliver mere og mere udbredt.

Luksusobjektiverne fremstilles med gode glaselementer, der sikrer stor skarphed og kontrast. Der benyttes også ringmotor (kaldet USM eller SWM). Små vibrationer, der kan doseres hurtigt og ekstremt præcist, og som bruges til at styre fokusering – lynhurtigt og nærmest lydløs.
Endelig er de dyre objektiver gerne langt mere robuste konstruktioner end de billige modeller.

Billige objektiver slides og bliver upræcise, som årene går. De dyre modeller er fremstillet af bedre materialer og med finere tolerancer, så de bevarer præcisionen år efter år. Gode objektiver er i princippet uopslidelige, og dermed udgør de en relativt værdisikker investering.

Se i det følgende en række forskellige objektiver, som vi varmt anbefaler. Du må selv afgøre, hvad du har mest brug for – om det skal være en bedre standardzoom, et tele-, vidvinkel- eller makroobjektiv – valget er dit

Hvilket objektiv skal man vælge?

Ekstraudstyr




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere