Artikel top billede

De danske it-aktier har fået tørre tæsk i krisen

Værdien af de danske børsnoterede it-selskaber er raslet ned med ekspresfart i de seneste år.

Læs også: Så meget værdi har de danske it-aktier tabt.

OMX-børsen bugner ikke ligefrem med it-aktier, og de fleste hører til i kategorien for mindre selskaber - de såkaldte small cap-aktier.

Fælles for langt de fleste er også, at de ikke har indhentet niveauet, de var på for to år siden, inden krisen tog rigtig fat.

På trods af positive takter er langt størstedelen af kurserne langt under niveauet, fra før finanskrisen gjorde sit indtog.

Aktierne bliver hvor de er

Det gælder blandt andet for Comendo-aktien, hvis kurs på to år er faldet næsten 90 procent.

Du kan se bestyrelsesformand Poul-Erik Lunds forsvar for Comendo-aktien her.

En anden aktie der ikke handles meget er Columbus IT-aktien. Den er faldet med lidt over 60 procent på to år.

Økonomidirektør Hans Henrik Thrane er dog fortrøstningsfuld. Se hans forklaring aktien her.

Vi kan komme tilbage

Netop Solutions har også oplevet et betydeligt fald. 88 procent er kursen faldet.

Men virksomheden var også i store problemer inden krisen.

"Det er et voldsomt fald, men selve kursfaldet håndterer jeg sådan set ikke. Jeg har været ansat herude i to et halvt år for at lave en turnaround af Danware Data (Netop's tidligere navn, red.). Danware Data havde i og for sig selv en krise før finanskrisen kom. Så det har været sådan lidt en dobbelt en og tumle med," siger administrerende direktør, Kurt Groth Bager, om virksomhedens nedtur.

Men han tror ligesom de andre virksomheder på, at virksomheden kan komme tilbage.

"Det er klart, at vi er en lille virksomhed på børsen i dag, sådan som aktien står. Så der var mere ræson i det i gamle dage. Men lad os se. Det kan være, vi har mulighed for at komme tilbage igen," siger han.

Netop Solutions, Columbus IT og Comendo har alle leveret positive regnskaber for de første kvartaler i 2010.

Læs også: Så meget værdi har de danske it-aktier tabt.

Her kan du læse to aktieksperters vurdering af, hvordan de danske it-aktier har klaret sig det seneste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Står kældervinduet åbent for cyberkriminelle? Sådan sikrer du de privilegerede brugerkonti
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.