Artikel top billede

Kommune taber to millioner efter it-koks i jobcenter

Alene i tabt arbejdstid har Århus Kommune tabt to millioner kroner efter it-koks i jobcentrene, lyder vurderingen fra kommunen.

"Jobcentret har opgjort tabt arbejdstid i jobcentret til en værdi af cirka to millioner kroner".

Så klart et budskab blevet præsenteret den 27. maj 2010 under et styregruppemøde mellem Århus Kommune og it-leverandøren Medialogic.

Kommunens it-system på jobcenterområdet har været spækket med problemer, fremgår det af referatet fra styregruppe-mødet.
 
Stoppet hullet
Således lyder det videre i referatet, som Computerworld har fået aktindsigt i:

"Medialogic har naturligt nok haft fuldt fokus på at rette fejlene (få stoppet hullet)."

Af samme referat fra maj 2010 fremgår det, at det samlede tab for kommunen reelt kan være endnu højere.

"Dette (de to millioner kroner, red.) er eksklusiv eventuelt tabt refusion med videre på grund af overskredne tidsfrister".

It-chef: Nærmer os normal driftsituation
It-chefen i kommunen, Erik Jespersgaard, oplyser, at der nu er ved at være mere styr på problemerne i kommunen.

"Vi kan i øvrigt oplyse, at en af Medialogic gennemført opdatering af Workbase sidste weekend (medio august 2010, red.) har medført en klar forbedring af driftssituationen. Vi nærmer os en normal driftssituation," lyder det fra Erik Jespersgaard.

Han påpeger samtidig, at problemerne ikke kun skyldes Medialogic. Og hamrer en lige højre af sted mod en anden offentlig myndighed:

"Som det også fremgår af mødereferatet fra 14. maj 2010 anser vi, at problemerne i forbindelse med overgang til "Ny Match" i høj grad er afledt af problemer i Arbejdsmarkedsportalen og hos Arbejdsmarkedstyrelsens projektstyring. Vi mener derfor ikke, at skylden for uregelmæssighederne entydigt kan placeres hos Medialogic," siger han.

Medarbejderne var megatrætte

Desuden vil Erik Jespersgaard gerne afdramatisere oplysningerne i mødereferat om et tab på to millioner kroner:

"For det første er vurderingen på de to millioner ikke et faktum, men netop en umiddelbar vurdering, som vel også var båret af, at jobcenterets 400 medarbejdere var megatrætte af situationen. Forståeligt nok," lyder det fra it-chefen.

Han afviser samtidig, at kommunen vil kræve erstatning af Medialogic.

Aftalen med Medialogic er ligesom kommunens aftaler med andre it-leverandører indgået under K01-standardkontrakten, hvoraf det blandt andet fremgår, ifølge Erik Jespersgaard, at:

"Parterne er ikke i noget tilfælde ansvarlig for driftstab, følgeskader eller andet indirekte tab. Tab af data anses for indirekte tab".

"Der er derfor ikke basis for at anlægge erstatningssag mod leverandøren," fortæller Erik Jespersgaard.

Den ansvarlige rådmand i kommunen skulle, ifølge et referat, være orienteret om it-problemerne i juni 2010.

Leverandøren Medialogic har åbenbart været i kontakt med Århus Kommune efter Computerworlds henvendelse.

I hvert fald lyder Medialogics svar:

"I forhold til kommentarer til Århus Kommune, kan jeg referere til Erik Jespersgaards svar til dig om, at vurderingen på de to millioner ikke er et faktum, og de har ikke mistet to millioner kroner, men på daværende tidspunkt var det en umiddelbar i forbindelse med indkøringsproblemer samtidig med, at de var hårdt presset på produktionen," skriver administerende direktør Kate Turch til Computerworld.

Hun bider samtidig mærke i, at Arbejdsmarkedsportalen får et par drøje hug af Århus Kommune.

Du kan læse Arbejdsmarkedsstyrelsen svar på hele sagen senere her på Computerworld.dk. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.