Telesektoren står for Danmarks digitale infrastruktur, og den rolle kan man ikke overdrive betydningen af, mener Torben Rune og John Strand.

Hallo, telebranchen har altså et problem

Her er de vigtigste opgaver for telebranchens nye samlende figur, hvis man spørger to af Danmarks førende teleanalytikere.

Læs også:

I dag får den danske telebranche ny direktør.

Ny teleboss: Konkurrence har skadet telebranchens omdømme.


I dag overtager Jakob Willer direktørstolen i brancheforeningen under Dansk Industri, Telekommunikations-industrien, efter Ib Tolstrup, der indtager rollen som pensionist.

Den nye mand i toppen for en af landets vigtigste interesseorganisationer skal markere teleindustrien stærkere i det politiske landskab end sin forgænger, hedder det i udmeldingen fra teleindustrien selv.

Og det er der i høj grad også brug for, lyder det fra landets førende teleanalytikere. Teleindustrien har nemlig ikke brilleret ved at være særlig synlig i mange, mange år i Danmark, mener Torben Rune fra Netplan.

"Teleindustrien er nødt til at påvirke det politiske system til at forstå vigtigheden af telesektoren. Politikerne skal forstå, at den ikke blot er en frit svævende virksomhedsstruktur, der er underlagt markedskræfternes frie spil. Det er telesektoren slet, slet ikke."

Telesektoren står for Danmarks digitale infrastruktur, og den rolle kan man ikke overdrive betydningen af, mener Torben Rune.

"Samfundet går i stå, når den digitale infrastruktur går i stykker. Når kloakken ikke virker, graver man spanden ned i marken. Men det hele stopper med det samme, når bredbåndsforbindelsen ikke virker. Folk går hjem fra kontoret, de kan intet lave. Og konsekvenserne bliver hele tiden større, for vi får mere og mere it alle steder. Du kan ikke reparere biler eller fremstille slik uden bredbånd," siger han.

Politikerne har ganske enkelt ikke erkendt, hvor vigtig den infrastruktur er.

"Beslutninger på teleområdet har en voldsom samfundsmæssig betydning. Meget mere, end en motorvej i Jylland eller gravningen af en kloak. Men teleindustrien har ikke formået at synliggøre sin egen betydning."

Slut med zigzag-kurs
John Strand, StrandConsult, kunne ikke være mere enig i telekollagens analyse.

"Politikerne skal forstå, at teleselskabernes ejere foretager store investeringer i infrastrukturen. De har brug for at forrente de investeringer. Den danske teleindustri investerer ni milliarder kroner om året, og derfor skal rammebetingelserne være på plads, og industrien skal vide, at politikerne er med på at tænke langsigtet, i stedet for den zigzag-kurs, der er kørt efter de seneste mange år."

"Store investeringer med lange udsigter for tilbagebetaling kræver, at man gennem den førte politik rækker længere end 12 måneder frem i tiden," siger John Strand, og henter en af sine yndlings-prügelknaber frem til atter en gang spanking, tidligere videnskabsminister Helge Sander (V).

"Vi har i næsten ni år har haft en minister, som har siddet på sine hænder. Han har ikke forstået behovet for at føre industripolitik på teleområdet. Helge Sander gad ikke engang mødes med teleindustrien. Han havde i sin ministerperiode ét møde med et teleselskab hvert år."

Læs også:

I dag får den danske telebranche ny direktør.

Ny teleboss: Konkurrence har skadet telebranchens omdømme.


Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.