Artikel top billede

Netop-chef efter kurs-massakre: Vi kommer tilbage

Netop Solutions havde det svært inden krisen og rigtig svært under krisen. Aktiekursen er mere end langt fra fordums niveau, men administrerende direktør Kurt Groth Bager tror på comeback.

Læs også: De danske it-aktier har fået tørre tæsk i krisen

En af de virksomheder, der har mærket investorernes kritiske blikke de seneste år, er børsnoterede Netop Solutions, der har til huse i Nordsjælland.

På to år er prisen på en Netop-aktie faldet med 88 procent - fra 73 til 8,60 kroner.

Det har ikke så stor konsekvens for virksomheden, så længe den har penge til at køre rundt og er i stand til at komme videre, forklarer administrerende direktør, Kurt Groth Bager.

"Det har konsekvenser for en masse mennesker, der har investeret i virksomheden, og som selvfølgelig sidder og siger: 'Gør den nu det rigtige?' Hvad, vi gør, bliver i langt højere grad målt og vejet udefra. Og det skal det også," siger han.

En krise i krisen

Netop Solutions har oplevet det andenstørste procentvise kursfald blandt it-virksomhederne på OMX-børsen i løbet af de seneste to år.

"Det er et voldsomt fald, men selve kursfaldet håndterer jeg sådan set ikke. Jeg har været ansat herude i to et halvt år for at lave en turnaround af Danware Data (Netop's tidligere navn, red.). Danware Data havde i og for sig selv en krise før finanskrisen kom. Så det har været sådan lidt en dobbelt en og tumle med," siger Kurt Groth Bager om virksomhedens nedtur.

Han er dog positivt stemt over for fremtiden og har fokuseret på produktudvikling og optimering af forretningen hen imod et overskud for at løfte virksomheden. Og han tror på et comeback.

"Det er klart, at vi er en lille virksomhed på børsen i dag, sådan som aktien står. Så der var mere ræson i det i gamle dage. Men lad os se. Det kan være, vi har mulighed for at komme tilbage igen," siger han.

Positivt regnskab

Netop Solutions har også formået at vende udviklingen det seneste stykke tid.

Eksempelvis blev EBITDA, som er selskabets driftsresultat før renter, skat og afskrivninger på driftsaktiviteter og goodwill, 1,3 millioner for andet kvartal 2010 mod minus 13,8 millioner kroner i samme periode 2009.

"Jeg tror på, at vi nok skal komme tilbage, hvis vi bliver ved med at drive virksomheden rigtig fornuftigt. Men jeg ved ikke, om vi kommer tilbage i hundrede procent," lyder det fra Kurt Groth Bager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.