Vi vil snart se Apples iPad-chip i nye apparater

Varianter af Apples energieffektive A4-chip vil dukke op i helt nye typer apparater til blandt andet cloud-storage.

Computerworld News Service: Apples internt udviklede A4-chip vil muligvis blive integreret i nye apparater såsom strømbesparende servere, tv eller kommunikations- og underholdnings-udstyr, hvis virksomheden forsøger at udvide chippens markedstilstedeværelse, vurderer analytikere.

Den energieffektive chip er designet til enheder, der ikke kræver mange hestekræfter, men kan justeres til at få mere kraft til beregning, grafik eller kommunikation.

Co-processor
Selvom det er usandsynligt, er der dog en svag mulighed for, at A4 vil blive integreret i fremtidige Macs som en co-processor ved siden af Intels til specifikke opgaver inden for netværk, sikkerhed eller instant-on, mener analytikere.

Denne type hybridcomputere vil dog nok blive dyrere, og der er større risiko for software-kompatibilitetsproblemer.

A4-chippen blev offentliggjort i januar, da Apple løftede sløret for iPad.

Chippen er nu også at finde i både Apples iPhone 4 og den nye Apple TV, som blev introduceret i sidste uge. Den såkaldte system-on-chip inkluderer en ARM-processor, der kører ved en gigahertz og en grafik-kerne, der formår at vise 720p HD-video.

Hvis Apple beslutter at udvide A4 til flere apparater, så vil de mest sandsynlige kandidater være energieffektive servere, vurderer Jack Gold, der er chefanalytiker hos J. Gold Associates.

"Jeg vil tro, at A4 kan blive at finde i lette 'server'-apparater såsom mediaservere, hvor man faktisk ikke har brug for kraften fra en Intel Core i3 eller i5. Og der er virksomheder, der allerede undersøger ARM-baserede servere, så jeg vil mene, at det er denne vej, Apple kan tænkes at gå," siger Gold.

Arm er populær
Energieffektive chip baseret på design fra ARM bruges i de fleste smartphones i dag og er langsomt ved at bane sig vej ind i servermarkedet som alternativer til de mere strømslugende x86-processorer fra Intel og Advanced Micro Devices.

Virksomheder som Marvell og Smooth Stone har offentliggjort planer om at bygge servere til cloud-miljøer med ARM-processorer.

Apple går grundlæggende den samme vej med A4, som Intel gør med sine energieffektive Atom-processorer, som allerede bruges i strømbesparende servere, siger Dean McCarron, der er chefanalytiker hos Mercury Research.

Med en lavere pris end x86-chippene kan A4-chippen blive et attraktivt alternativ til Atom. "ARM bruges allerede i denne produktklasse," påpeger McCarron.

Mediaservere kræver ikke megen processorkraft og fungerer mere som netværksservere, der lagrer og leverer multimedia, forklarer McCarron.

På den anden side er mediaserver-segmentet allerede dækket godt ind af Apple TV og Mac Mini.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.