Gentofte Kommune er ret langt fremme i skoene med e-services. Faktisk bruger hver syvende borger i kommunen borgerportalen Genvej.

E-services er den nye spiller på e-handelsbanen

I Gentofte bruger hver syvende borger kommunens digitale portal til alt fra at anmelde skadedyr til at følge med i børnenes dag i børnehaven. Se her hvad e-services handler om.

E-handel er meget mere end at shoppe igennem hos Saxo efter bøger eller hos H&M efter tøj.

Udover at købe fysiske produkter er internettet også en suveræn kanal til at ordne alt muligt andet. Det kan være at forny sit kørekort eller sygesikringsbevis, indskrive sine børn i den lokale skole eller bede om at få hentet haveaffald.

Sådanne internetbaserede tjenester kaldes e-services. De er med til at banke e-handelsomsætningen i vejret, men har intet med detailhandlen at gøre.

Gentofte Kommune er ret langt fremme i skoene med e-services. For eksempel med debiteringsportalen Genvej, som er en "digital personaliseret selvbetjenings- og informationsportal." I Genvej kan man eksempelvis anmelde skadedyr, få en sms, når ens børn skal til tandlægen, søge om et nyt pas og melde flytning.

"På Genvej ligger langt de fleste af vores tjenester, og vi har netop rundet 10.000 brugere, som vel at mærke alle bor i kommunen. Hvad borgerne præcis laver, når de er på Genvej, følger vi ikke tæt. Det er heller ikke alt, der kan måles, men Genvej er helt klart en væsentlig effektivisering i kommunen," fortæller Katrine Nordahl, som er digitaliseringskonsulent i Gentofte Kommune.

hver syvende borger
I alt bor der omkring 70.000 mennesker i Gentofte Kommune, så 10.000 brugere er en pæn procentdel af det samlede antal borgere.

Det kræver NemID at benytte Genvej, men det afskrækker tilsyneladende ikke borgerne i Gentofte. Udover Genvej har Gentofte Kommune også etableret en digital online chat på sin hjemmeside

"Hver dag betjener vi 10-20 borgere via chat'en, og tallet er stigende," siger Katrine Nordahl.

Hun tilføjer, at kommunen ikke kommer sovende til sin digitale succes. Alle medarbejdere gør meget ud af at forklare borgerne, at de kan gøre tingene på en anden og nemmere (digital) måde.

Artiklen fortsætter på næste side...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere






Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.