Ny mobil-superchip øger performance fem gange

Femdobbelt performance og meget lavt strømforbrug, lyder løftet fra Arm Holdings om selskabets nye superchip til mobil-verdenen.

Computerworld News Service: Arm Holdings har løftet sløret for virksomhedens næste store chip-design, der efter sigende vil levere femdobbelt performance, som virksomheden håber vil tage chippen fra smartphones og til nye typer udstyr, som for eksempel high-performance routere og servere.

Arms topledelse lancerede Cortex-A15 MPCore ved en pressekonference i San Francisco onsdag aften.

Navnet skal angiveligt illustrere, hvor stort et fremskridt chippen udgør - Arms nuværende designs er Cortex-A8 og Cortex-A9.

"Det er stor dag for os," sagde Eric Schorn, der er vice president for marketing hos Arm.

Det største nogensinde
"Det er faktisk det største, der nogensinde er sket for Arm," fortsatte han.

Chip fra Arm bliver anvendt i de fleste smartphones i dag, heriblandt i iPhone og Android-baserede enheder.

De kan desuden findes i printere, harddiske og en lang række andre elektroniske produkter.

Arm skaber designet til chippen, som bliver licenseret og produceret af virksomheder som Texas Instruments og Samsung.

Der er stadig lang vej, inden A15 kommer på hylderne. Faktisk forventes dens forgænger, Cortex-A9, først at komme i handlen i slutningen af i år.

Smartphones og andre enheder med A15 vil blive sat til salg hen mod slutningen af 2012, fortalte Eric Schorn.

Men det afholder ikke Arm fra at komme med store påstande allerede nu.

Virksomheden mener, at A15 vil kunne tilbyde fem gange så meget performance som den hurtigste Arm-chip, der findes på markedet i dag, nemlig dual-core Cortex-A8 der kører med 1GHz.

A15 vil skulle bruges til at bygge chip med to, fire, otte og måske endda 16 processorkerner, der hver vil køre med 2.5GHz, sagde Eric Schorn.

Smartphones kræver kun single- og dual-core processorer, men Arm håber, at de mere kraftfulde versioner af A15 vil åbne op for nye markeder.

Virksomheden har allerede øjnene rettet mod tablet-pc'er og media-servere til hjemmebrug på forbrugermarkedet, og mod trådløse basestationer, high-end routere og servere til virksomheder.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.