OpenOffice-folk vil erstatte Oracle med Google

Efter fyringen af Oracle håber tidligere OpenOffice-udviklere på et nyt makkerskab - allerhelst med Google.

Læs også:

OpenOffice-folk dropper samarbejde med Oracle

Den gratis kontorpakke får nyt navn


En stribe OpenOffice-folk siger farvel til både Oracle og sit gamle navn, der nu bliver erstattet med et helt nyt navn, LibreOffice, hvilket du kan læse mere om her.

Ud over kodearbejde har Oracle varetaget det praktiske arbejde ved at levere infrastruktur til eksempelvis community-delen.

Men LibreOffice har allerede fundet en stribe afløsere, der kan videreføre det.

"Vi har allieret os med en række samarbejdspartnere som eksempelvis RedHat, Novell og Google," siger Leif Lodahl.

"Vi håber på, at samarbejdet med Google kan blive et makkerskab, således at Google Apps og LibreOffice kan komplimentere hinanden på desktoppen og i skyen. Der kommer til at gå noget tid, før alle er i skyen, og det hul vil vi i mellemtiden gerne lukke med LibreOffice."

"På længere sigt er ambitionen, at vi vil skabe en helt ny kodekærne til LibreOffice, så det kan benyttes i en cloud-version," siger Leif Lodahl.

Brugerne kommer i første omgang ikke til at mærke ændringer.

"Det produkt, man nu kan downloade, har de samme funktioner som tidligere. Det er blot logoer og lignende grafik, der er skiftet ud," fortæller Leif Lodahl.

Læs også:

OpenOffice-folk dropper samarbejde med Oracle

Den gratis kontorpakke får nyt navnYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.