BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Du skal i gang med virtualisering inden det er for sent

Kun en ud af fire serveropgaver vil være virtuelle ved årsskiftet. Og det er alt for lidt.

Læs mere om virtualisering her.

Computerworld News Service
: Analysehuset Gartner vurderer, at hver fjerde serverarbejdsbyrde vil blive båret af en virtuel maskine ved afslutningen af 2010.

Gartner mener, at de store virksomheder bør forsøge at fordoble eller tredoble størrelsen af deres virtualiserings-udrulning. Du kan læse mere om virtualisering her.

"Over 80 procent af de store virksomheder har nu et virtualiserings-program eller -projekt, men kun 25 procent af alle serveropgaver vil varetages af en virtuel maskine (VM) ved afslutningen af 2010," skriver Gartner.

Det antyder, at analysehuset mener, at de store virksomheder ikke er kommet langt nok med virtualiseringen.

Den tungeste udfordring
Virtualisering er ifølge analysehuset "den tungeste udfordring i forhold til infrastruktur og drift."

Der har i årtiet foregået virtualisering på mainframe, men det er i adoptionen af virtualisering på x86-servere, som udgør 90 procent af servermarkedet, at teknologien har oplevet den største vækst.

VMwares kunder inkluderer ifølge virksomheden selv hver eneste virksomhed på Fortune 100.

Men nogle store virksomheder er stadig tilbageholdende med at placere deres mest forretningskritiske applikationer i virtuelle maskiner på grund af sikkerhedshensyn, ydelseshensyn og komplikationer med hensyn til softwarelicenser.

Andelen af virtualiserede arbejdsbyrder bør fortsætte med at stige væsentligt, da TheInfoPro og andre analytikere har rapporteret, at over halvdelen af alle nyligt udrullede servere faktisk er virtuelle maskiner, og at denne andel vil ramme 80 procent i 2012.

Kører på fysiske maskiner
Når Gartner siger, at "kun" en fjerdedel af opgaverne er virtualiserede, betyder det, at mange arbejdsbyrder stadig kører på fysiske maskiner, som de har gjort hidtil.

Hypervisorer - som du kan læse mere om her - er ofte gratis eller billige, så der er ingen problemer med tilgængeligheden i forhold til at konsolidere arbejdsbyrderne på færre fysiske maskiner.

Men "i takt med at virtualiseringen modnes, vil 'den næste store ting' blive automatisering af kompositionen og håndteringen af de virtualiserede ressourcer," vurderer Gartner.
VMware, Microsoft og Citrix, der er de tre største leverandører af virtualisering, fremhæver alle deres evne til at automatisere håndteringen af virtuelle ressourcer og til at opbygge cloud-netværk.

Men de får dog konkurrence fra blandt andet Red Hat og Novell.

Læs mere om virtualisering her.[url=https://www.computerworld.dk/art/39987]

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.