Amerikanske teenagere går sms-amok

Sms'erne er på fremmarch: Den gennemsnitlige amerikanske teenager sender tusindvis af sms hver måned, påpeger analysefirma.

Computerworld News Service: Hvis du ikke kan sige det på 160 tegn eller derunder, så lad helt være med at sige noget. Det er tilsyneladende i stigende grad amerikanske teenageres holdning. De brugte ifølge analysefirmaet Nielsen deres mobiltelefoner til at sende og modtage gennemsnitligt 3.339 sms'er hver måned i andet kvartal.

Sms står for short message service og blev skabt som et test- og kommunikationssystem til teknikere, der arbejdede med det mobile netværk. Teknologien begrænser sig til 160 tegn per besked, men den har vist sig at egne sig godt til forbrugere verden over. Amerikanske teenageres gennemsnitlige brug af sms svarer nu til seks beskeder per vågne time, oplyser Nielsen.

Teenagerne anvender også langt mere data på deres mobiltelefoner. De bruger nu i gennemsnit 62 megabyte per måned, hvor de for et år siden brugte 14 megabyte. Samtidig taler mobilbrugere i aldersgruppen 13-17 år nu gennemsnitligt 646 minutter per måned, hvilket er 14 procent mindre end sidste år.

Den eneste aldersgruppe, der taler mindre i mobiltelefon end teenagerne, er voksne over 55 år, oplyser Nielsen torsdag i et blogindlæg, der præsenterer konklusionerne fra analysefirmaets nye rapport.

Det er lettere, hurtigere og sjovere at sende en sms end at lave et opkald, svarer teenagere i Nielsens spørgeundersøgelse. Selv teenagernes mobildatabrug ser ud til at være en udløber af sms-tilgangen: Den mest almindelige datatjeneste er mms, der står for multimedia messaging service.

62 procent af teenage-respondenterne svarer, at de har brugt de såkaldte billedbeskeder i løbet af de sidste 30 dage. Det er en stigning fra 55 procent sidste år.

Mobil internetbrug kommer på andenpladsen med 49 procent. Sidste år var det kun 40 procent af teenagerne, der svarede mobil internetbrug. Langt flere teenagere - 38 procent frem for kun 26 procent sidste år - svarer nu, at de downloader applikationer.

Drengene bruger mest data
Blandt teenagerne overgår det mobile web nu tidligere mobildatatilbud såsom præinstallerede spil, download af ringetoner og instant messaging, oplyser Nielsen.

Sms er den største årsag til at eje en mobiltelefon for 43 procent af de adspurgte teenagere i forhold til 42 procent sidste år. Sikkerhed er den andenstørste årsag, der bliver henvist til af 35 procent af de adspurgte teenagere, mens "holde forbindelsen med venner" henvises til af 34 procent.

Selvom de kvindelige teenagere fører an i sms-tendensen og gennemsnitligt modtager 4.050 sms per måned sammenlignet med 2.539 for de mandlige teenagere, så bruger drengene mere data.

Den gennemsnitlige mandlige teenager i USA brugte 75 megabyte mobildata per måned i andet kvartal i år, hvilket er en kraftig stigning fra blot 17 megabyte sidste år. Den gennemsnitlige kvindelige teenager brugte 53 megabyte i år sammenlignet med blot 11 megabyte sidste år.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.