Link2-IT netværker med løs struktur

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. november 2001.


Netværksorganisationen Link2-IT har netop indlemmet partnervirksomhed nummer 30 og forventer at nå de ønskede 60 medlemmer i andet kvartal næste år.

Tredje generation af en IT-virksomhed. Sådan karakteriserer netværksorganisationen Link2-IT det formaliserede samarbejde, der indtil videre omfatter 30 mindre danske IT-virksomheder.
De nyeste medlemmer er konsulenthuset Conecto, som er ny nordisk distributør af TaskTimer og Project Controller (tidligere Timesystem), og VisAbility, der er et såkaldt interaktions- og kommunikationsbureau
Link2-IT er sat i søen af administrerende direktør Kenn Boe Hansen og business manager Henning Schandorph.
Kenn Boe Hansen har tidligere arbejdet som administrerende direktør hos Aston Enterprise Server. Før det hed arbejdsgiveren WM-Data, mens Henning Schandorph kom fra Unisys.
Kenn Boe Hansen kalder selv Link2-IT for en tredje generations netværksorganisation, hvor første generation er de traditionelle hierarkisk opbyggede koncerner, og anden generation er virksomheder som Aston, hvor moderselskabet ejer de enkelte virksomheder, som fungerer selvstændigt i det daglige.
I den nye netværksorganisation forbliver selskaberne selvstændige, men arbejder tæt sammen ved at dele viden, referencer og kompetencer.
Ingen forpligtelser
- Partnerne betaler 40.000 kroner om året for at være med, men er ikke forpligtet til noget. Firmaerne samarbejder, når der er noget fornuftigt at samarbejde om. Alle har tætte og tillidsfulde forhold til deres kunder og netop tillid er nok det stærkeste salgsargument overhovedet, mener Kenn Boe Hansen.
Netværket er formaliseret via en række spilleregler, der skal overholdes, herunder også nogle etiske der blandt andet forbyder, at man hugger kunder fra hinanden.
I hverdagen vil virksomhederne mærke, at de er en del af paraplyorganisationen via et fælles kundestyringssystem, videndatabase og debatforum og en indkøbsordning.
- Vores opgave er at få virksomhederne til at arbejde sammen og dele deres viden med hinanden. Når du giver en noget, får du noget tilbage fra ham eller en helt tredje, som han har talt med, forklarer Kenn Boe Hansen.
Link2-IT snakker i øjeblikket med investorer, der er parat til at kaste 50 millioner kroner efter netværksorganisationen.
Pengene skal bruges til at brede Link2-IT ud i ti europæiske lande med start til foråret 2002.
På det tidspunkt regner Kenn Boe Hansen også med at have de 60-65 medlemsvirksomheder, der skal til for at dække Danmark såvel kompetencemæssigt som geografisk.

Boks: Medlemmerne
Her en liste over de virksomheder, der indtil videre er blevet medlemmer af netværksorganisationen
Link2-IT.
¥ Alpha-Gruppen
¥ Combo IT
¥ Coretech
¥ Dandanell
¥ Dansk Data Kommunikation
¥ Dansystem
¥ DataVisual
¥ Inu:IT
¥ IT Communications
¥ IT Partner Consult
¥ Nextsystem
¥ Proformance
¥ Team1 Kurser
¥ VisAbility
¥ CIM Industrial Systems
¥ Conecto
¥ DIR
¥ Egholm-gruppen
¥ Escom Data
¥ Farodane
¥ FICS Danmark
¥ Hugin Expert
¥ Hypergenic
¥ inleadmedia
¥ IT-Consulting
¥ IT-Soft
¥ NextUs
¥ PBJ Consult
¥ SCIO Landsteinar
¥ SMT Data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere