Teknologi til salg

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. januar 2002.


Der er meget stor forskel på de udfordringer den danske teknologi-investor 2M Invest og de amerikanske producenter Hewlett-Packard og Compaq står over for, men fællesnævneren er, at teknologi er billigt til salg.
Man må håbe for 2M Invest, der har hjulpet mange IT-virksomheder godt på vej, at de kan holde vejret indtil et bedre klima viser sig, og man må håbe, at fusionen mellem de amerikanske giganter ikke ender i ingenting med mismod og en tvivlsom fremtidig strategi til følge.
Alle fortjener bedre.
Uanset hvordan det går ovennævnte, er det tydeligt, at IT-industrien har bevæget sig ind i en fase, hvor teknologien er blevet mainstream, hvor de professionelle brugere er blevet så dygtige, at de først køber, når de er helt sikre på at det er den rette beslutning, og hvor priserne fortsætter med at falde.
Derfor er fusionen i USA rigtig.
Der er ikke plads til 20, 15 eller 10 server-leverandører på verdensplan. Der er kun plads til en lille håndfuld med IBM, Hewlett-Packard, Dell og Sun som de mest markante.
Resten er niche-leverandører.
Det samme vil ske på software-
siden.
I det seneste årti har Computer Associates, Oracle, SAS Institute, BEA, Peoplesoft, SAP og de dygtige nordiske ERP-producenter kunnet gå på vandet, men inden for kort tid vil også de ramme loftet. Der er solgt rigeligt af både data mining-, ERP- og CRM-systemer, og de tidligere ret så eksorbitante licensaftaler er alle afløst af korttidskontrakter og garanti for platformsskift.
Når teknologien - der aldrig har været bedre - er billigt til salg, må man håbe, at kunderne køber.
Det har unægtelig stået lidt sløjt til, hvad det angår, i det sidste års tid, men der er al mulig grund til at tro, at nu kommer salget.
Dels er der et teknologi-efterslæb i mange virksomheder, dels er det ikke alt, der kan klares med en stille opgradering.
Der er også grund til at tro, at outsourcing - inklusiv applikationerne - får en større udbredelse i et presset marked.
Det frigør en stor kapitalbinding i udstyr og software hos kunderne, der samtidig får den nyeste teknologi til rådighed. Tilmed med garanti.
Det har aldrig været bedre og billigere at købe teknologi.

Citat: "Når teknologien - der aldrig har været bedre - er billigt til salg, må man håbe, at kunderne køber."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere