IT-cheferne sparer fortsat

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. januar 2002.


Årets to første uger har været gavmilde ved IT-aktierne på verdens børser. Kurserne er steget ganske pænt, og generelt er det IT-selskaberne, der driver samtlige kurser op - og IT har tilmed overhalet både bioteknologi- og tele-aktierne i vækstrater.
Dermed har IT-industrien fået en god start på året, men der er desværre lang vej endnu. Selv om alt peger på en svag stigning i IT-investeringerne i Danmark, er det tydeligt, at de visionære IT-projekter forbliver i skuffen indtil videre.
Prognose-rapporterne er ret enslydende. Amerikanske Merill Lynch har skruet IT-vækstraten ned fra 4,6 procent til sølle 2,2 - og Gartner Group, IDC, finske Market Visio og det svenske Konjunkturinstituttet peger alle på en vækst omkring to procent.
Meget kan naturligvis ske i disse uforudsigelige tider, men det vil være underligt, hvis ikke landets IT-ansvarlige fokuserer på de kortsigtede projekter. For det første er risikoen for en fejlinvestering mindre, når projektet er til at overskue og behovet for systemet stort og umiddelbart - og for det andet er problemet mindre, hvis det går galt, end hvis projektet havde været altomfattende og haft en lang implementeringstid og betydning.
Det vil sige, at der vil være behov for projekter med en løbetid på højst 24 måneder, og det vil ofte være projekter, der enten løser et meget umiddelbart problem for kunden eller giver her-og-nu besparelser.
En stor udfordring for IT-leverandørerne bliver at holde fast i kunderne. For i sparetider hænder det ofte, at en virksomheds mere eller mindre skjulte omkostninger bliver synlige. Og i IT-regi er der masser af følge-omkostninger. Eksempelvis skal alle hjemme-pc'er i sagens natur have en internet-forbindelse, ligesom der er support af både hardware og software.
Når der atter er mere normale tilstande i landets virksomheder, kan det sagtens tænke sig, at disse kortvarige IT-investeringer har vist sig at være knap så strategisk rigtige - eller at der er deciderede fejlinvestringer. Men meget anderledes kan det ikke være i en tid, hvor hver en sparet krone er lig med en tjent krone.

Citat: "Selv om alt peger på en svag stigning i IT-investeringerne i Danmark, er det tydeligt, at de visionære IT-projekter forbliver i skuffen indtil videre."><




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere