Hjem til pc'en

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. januar 2002.


Regeringen har holdt ord: I går blev der igen indført en hjemme-pc-ordning, efter at den forrige regering i endnu et anfald af misundelses- og millimeterdemokrati - det var i hvert fald forklaringen - satte en stopper for den tidligere og dermed for udbredelsen af IT-kompetence hos danskerne.
Den ny ordning er forbedret i forhold til den gamle. Kritikken af regeringen, der er blevet beskyldt for at skabe "social slagside" med den nye ordning, fordi pensionister, studerende, skolebørn og andre, der ikke er i fast arbejde, ikke kan drage nytte af ordningen, er endnu et udtryk for gammeldags tænkning: Hvis ikke alle kan få, er der ingen, der skal have.
Det positive ved den nye ordning er, at den skal bruges til at give fleksibilitet for medarbejderen og samtidig være en seriøs hjemme-arbejdsplads for dem, der gerne vil arbejde fra privatboligen. Derfor er det et krav, at de programmer og informationer, der er adgang til på arbejdet, også er tilgængelige i hjemmet.
Et andet og meget afgørende element er, at der nu medtages en ADSL-forbindelse i ordningen. For det giver ikke megen mening at have en arbejdsplads, hvor et 56 kilobaud-modem er vejen ud på nettet.
Konsekvensten af den medtagne ADSL-forbindelse, nemlig at medarbejderen ikke skal beskattes af denne, er kun logisk.
Mens vi venter på, at hundredtusindvis af papkasser med pc'er og
telefonforbindelser ruller ud fra landets IT-forhandlere, kan man glæde sig over den nye regerings ordholdenhed og frem for alt fremadrettede initiativer. Med nedlæggelsen af en lang række IT-råd og -nævn er der skabt en mere klar kommandovej uden forsinkende - og fordyrende - mellemled. Samtidig er IT-ministeriet tilført langt større kompetence, magt og midler, der kan være med til at realisere den forrige regerings udtrykte ambitioner. Dengang blev det, desværre, ved ordene og de gode intentioner. Lad os håbe at ordene denne gang bliver til virkelighed.

Citat: "Med nedlæggelsen af en lang række IT-råd og -nævn er der skabt en mere klar kommandovej uden forsinkende
- og fordyrende - mellemled."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere