Konsolidering på vej i software-industrien

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. januar 2002.


De små og mellemstore software-firmaer får en stadigt mere besværlig vej til toppen, forudser CA's Europa-chef
Hayley Tabor.

- IT-brugerne konsoliderer på alle niveauer: Serverne samles i Èn stor løsning, niche-applikationer afskaffes og al software samles hos stadigt færre leverandører. Den tendens vil fortsætte, fordi brugernes IT-installationer og IT-niveau befinder sig på et meget højt niveau. Der er ikke plads til mere eller mindre besynderlige eksperimenter, siger Hayley Tabor, Europa-chef i Computer Associates.
Det er TCO (total cost of ownership) og ROI (return of investment), der mere end nogensinde betyder noget, mener Hayley Tabor, der i blandt andet managementmagasiner er udråbt som Europas mest magtfulde IT-kvinde. Briten står i spidsen for flere end 3.000 CA-medarbejdere, og selskabets markedsandel vokser og vokser.
Lyt til kunden
I sin åbningstale på Comdex Nordic pegede Hayley Tabor på en stor vækst inden for business intelligence-produkter og data mining. Selv om adskillige leverandører - eksempelvis SAS Institute - har prædiket det budskab i snart 10 år, så er det helt andre faktorer, der gør sig gældende.
- Naturligvis lytter kunderne til, hvad software-
selskaberne siger, men det har større betydning, at software-selskaberne lytter til, hvad kunderne siger. Og det er først nu det store behov for business intelligence-produkter er der.
Haylay Tabor mener, de små og mellemstore software-huse vil have svært ved at trænge gennem hos kunderne, fordi platformsuafhængighed og totalløsninger har meget stor prioritering i en økonomisk presset tid.
Omsætning ned
I fjor omlagde CA sin forretningsmodel fra årelange licensaftaler til abonnementsaftaler af kortere varighed. Tirsdag aften offentliggjorde Computer Associates regnskabet for tredje kvartal - og det var det første af slagsen, hvor man kan sammenligne tallene under den nye model.
Den totale omsætning er næsten på niveau med i fjor (749 millioner dollars mod 783 året før), og kvartalet bød et på tab på 231 millioner dollars, hvilket er bedre end i fjor, hvor tabet i kvartalet var 342 millionder dollars.
Hovedproduktet Unicenter er stadig kundernes favorit, og dette værktøj til styring af en virksomhed udgør 41 procent af forretningen. Datalagringssoftware udgør 19 procent af omsætningen, mens sikkerhedsprodukter tegner sig for 11 procent.

Billedtekst: - CA vil kun foretage strategiske software-opkøb, for vi kan selv udvikle det meste af den software kunderne har brug for, siger Haylay Tabor, CA-chef.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere