Svensk minister hev Comdex til Norden

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. januar 2002.


Handelsminister Leif Pagrosky rejste til Las Vegas og blev imponeret over Comdex Fall. Derefter aftalte han med Comdex-ejerne, at Sverige var en messe værd.

- Min første kontakt med Comdex daterer sig til 1998, hvor vi i regeringen havde besluttet os for at promovere svensk IT meget aktivt. Det indebar blandt andet en stor svensk udstilling på Comdex Fall, hvor vi i øvrigt vandt adskillige priser for de bedste produkter. Og det var under besøget i Las Vegas, det gik op for mig, at man sagtens kunne afholde en Comdex-messe i Norden. Resten er historie.
Leif Pagrotsky, minister for handel og nordiske anliggender, er en stor mand i svensk politik. Han er også en handlingens mand:
- Jeg gik til Comdex-ejerne, og vi havde en meget fornuftig dialog. Kort efter kom en delegation fra Comdex til Norden, hvor man beså udstillingsfaciliteter i Oslo, København og Stockholm. Derfor blev vi enige om at det skulle være i Göteborg, så det ikke blev en national, men derimod en skandinavisk messe. I dag, hvor projektet er lykkes, er jeg glad for - på vegne af alle IT-virksomheder i Norden - at det tegner til at blive en succes, siger Leif Pagrotsky til Computerworld.
Hvilken krise?
I Norden er Sverige ramt hårdest af IT-nedturen, men Leif Pagrotsky mener ikke, at det i virkeligheden står så slemt til.
- Antallet af svenskere, der bruger nettet, stiger. 75 procent af alle svenskere har en mobiltelefon. I de sidste seks måneder af 2001 købte 30 procent af den svenske befolkning ind på nettet. I 2001 blev der solgt Èn million nye pc'er i Sverige. Disse fakta modsiger, at IT er en sektor, der er ved at kollapse.
- Vi oplever, at pendulet svinger. "Hype" er afløst af realiteter. Uanset hvor meget man taler om IT-bobler, der brast, så er det meget tydeligt, at IT-behovet fremover er enormt stort. Det er nye applikationer, der skal forandre den måde, vi driver den offentlige sektor på, og det vil blive væsensforskelligt fra nutidens løsninger, siger Leif Pagrotsky.
For den svenske handelsminister er det åbenlyst, at IT-industrien vil fortsætte væksten, blot ikke så spetakulært som hidtil.
- Om i morgen ved vi ikke andet, end at det vil være anderledes end i dag, så jeg skal ikke gøre mig klog på fremtiden. Men det vil da være underligt, hvis ikke innovation og en stærk IT-sektor har afgørende betydning for en moderne nations fremtid, siger Leif Pagrotsky.

Billedtekst: Handelsminister Leif Pagrotsky gik under Comdex Fall til Fred Rosen, der er chef for Comdex, og fortalte at Sverige var en messe værd. I tirsdags blev projektet til virkelighed.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere