Navision rammer niche med IBM-aftale

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. marts 2002.


Partnere strømmer til for at sælge vores Attain med IBM's iSeries. Vi er nemlig ene om at tilbyde low-end-løsninger til iSeries, siger Navision-direktør.

Denne gang ser det ud til at lykkes for danske Navision at få foden rigtigt inden for hos Big Blue.
Det danske softwarehus Navision fik i sidste måned en global aftale med IBM's top i stand, som medfører, at IBM vil anbefale og sælge Navisions økonomisystem Attain sammen med IBM's egne e-handelsservere.
Aftalen har ifølge Navisions direktør Christian Pedersen allerede vakt stor interesse. IT-forhandlere fra hele verden strømmer til Navision for at komme ind i varmen, også selvom produkterne hverken er strikket endelig sammen eller kommet på markedet.
- Det ser ud til, at vi får et tre-cifret antal nye partnere. Det er især IBM's eksisterende partnere, der er interesserede i at sælge vores system Attain med en iSeries-server, oplyser direktør Christian Pedersen, Navision.
Bedre end sidste IBM-flirt
Han var med til forhandlingerne med IBM i New York og mener, at denne aftale på mange områder er tusindfold bedre end den aftale, som det tidligere Damgaard i sin tid indgik med IBM.
- Denne gang er vi jo gået direkte til IBM's topledelse, og det er en global aftale, hvor vi får mulighed for at sælge Attain til de mange mindre kunder i udlandet, som benytter IBM's iSeries, oplyser Christian Pedersen og tilføjer, at langt de fleste iSeries-kunder har 50 ansatte eller derunder.
- Man kan sige, at vi samtidig har fundet en niche. For de andre systemer, som kører på IBM's iSeries fra IBS, Intentia mv, er typisk beregnet til store virksomheder, siger han.
Hvad angår Navisions partnerprogram er der ingen ændringer i sigte som følge af partnertilstrømningen.
- Vi har faktisk fået bevist, at vores partnerprogram med 100 procents indirekte salg og gratis uddannelse til dedikerede forhandlere er perfekt, siger han.
Den nærmere gennemførelse af IBM-Navision aftalen i de enkelte lande vil ske via lokale planer, lagt af det lokale IBM- og Navision-kontor.

Boks: Global aftale
En global alliance, hvor IBM og Navision gensidigt lover at anbefale hinandens produkter i en samlet løsning. Det vil sige forsøge et samsalg af en IBM Server (iSeries og xSeries) og Navisions økonomisystem Attain. Tilsammen bliver det en samlet e-handelsløsning til små og mellemstore virksomheder. Selve boksen iSeries med Attain kommer på markedet i andet kvartal i år, oplyser Christian Pedersen, Navision.

Billedtekst: Navisions seneste globale aftale med IBM har vakt interesse hos især IBM-forhandlere. De vil gerne sælge Attain sammen med iSeries, oplyser Navisions direktør for Attain, Christian Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere