ATI udfordrer Intel på chipsæt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. marts 2002.


Med fem nye chipsæt med indbygget grafik til både Athlon og Pentium 4-platformene udfordrer ATI Intel og de andre spillere på chipsæt-markedet

ATI benytter sig nu af deres ekspertise inden for grafikkort til at bevæge sig ind på det konkurrenceprægede chipsæt-marked, der i dag domineres af Intel, Via og Sis.
Indbygget grafik
ATI's chipsæt har indbygget grafik, og ATI's grafik-ekspertise taget i betragtning forventer mange, at hastigheden den indbyggede grafik bliver noget højere end tilsvarende løsninger fra for eksempel Intel.
Ifølge ATI er det kernen fra Radeon 7000-serien, de har brugt, men hvor hurtig grafikken præcis bliver, må en test vise.
ATI's konkurrent på grafik-markedet, Nvidia, lancerede sidste år tilsvarende chipsæt, men har ind til videre kun haft begrænset succes med disse, selvom grafik-hastigheden var højere end i blandt andet Intels tilsvarende chipsæt.
Fem chipsæt
I modsætning til Nvidia har ATI licens til at lave chipsæt til både Athlon og Pentium 4-platformene - Nvidia har ind til videre måttet holde sig til Athlon.
I alt er der tale om hele fem nye chipsæt - tre til Pentium 4 og to til Athlon XP. Fælles for de fem er, at de understøtter PCI 2.3, PC266 DDR-ram, USB 2 og har indbygget lyd- og netkort.
På Pentium 4-platformen drejer det sig som Radeon IGP 330/340 til stationære pc'er og Radeon IGP 340M til bærbare. På Athlon-platformen hedder chipsættene IGP 320 til stationære og IGP 320M til bærbare.
De fem chipsæt skulle være klar omkring sommer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?