Fælles kommunalt ESDH-system

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. marts 2002.


Kommunernes Landsforening inviterer kommuner til udbud om fælles kommunalt system til sags- og
dokumentstyring.

Det skal være slut med en jungle af forskellige systemer til elektronisk sagsstyring og dokumenthåndtering (ESDH). Derfor vil Kommunernes Landsforening (KL) i samarbejde med Den Digitale Taskforce invitere interesserede kommuner til møde den 9. april, hvor rammerne og retningslinierne for et fælles ESDH-system kan etableres.
Baggrunden er det strandede SKI-udbud om et ESDH-system, hvilket har fået KL til at gå ind i udarbejdelsen af et fælles grundlag for indførelse af elektronisk dokumenthåndtering i kommunerne.
- Det strandede SKI-udbud har fået os til at overveje, om vi skal udarbejde et fælles kommunalt udbud på ESDH-området, som skal sikre, at vi får en fornuftig og fremtidssikret løsning til en fornuftig pris. Desuden vil vi gerne have mere fokus på området og ikke mindst på den meget vanskelige opgave, der organisatorisk ligger i at indføre ESDH, siger kontorchef i KL, Jens Elmelund.
Målet er, at kommunerne bliver enige om et system, der så kan tilpasses de kommunale behov, men Jens Elmelund tror, at der bliver tale om flere leverandører til det kommunale marked.
- Dels er der kommuner, der allerede er i gang med at indkøre ESDH, og der er forskel på, hvor langt kommunerne er, men målet er, at vi får lavet en aftale om et enkelt system, siger han.
Fælles retningslinier
KL har ikke mindst skelet til erfaringerne fra Bonnerup-udvalget, der pegede på det uheldige i, at offentlige institutioner udvikler egne systemer frem for at gå sammen om at udvikle fælles systemer.
- Vi finder et system, som alle kan leve med, og som opfylder de krav og behov, kommunerne har. Men det betyder også, at kommunerne må underlægge sig fælles retningslinier, og at der kommer til at foregå en vis form for standardisering og ensretning. Men det mener vi, der er god fornuft i på det her område. Man skal på nuværende tidspunkt passe på med at opfinde alt for mange krav og tilpasninger. Det gør som regel systemerne dyrere, og det gør dem ofte også meget vanskelige at implementere, siger Jens Elmelund.
Målet med mødet den 9. april er at få etableret en forpligtende indkøbsforening, der udarbejder standarderne for systemet, men også står for uddannelse, workshops og lignende. Jens Elmelund mener, at ikke mindst mange af de mindre kommuner vil kunne drage fordel af de fælles standarder.
Jens Elmelund forventer, at grundlaget for et udbud vil blive udarbejdet i efteråret 2002 og et valg af system vil være på plads i begyndelsen af 2003.

Billedtekst:
- Kommunerne må underlægge sig nogle fælles retningslinier, siger kontorchef i Kommunernes Landsforening Jens Elmelund til planerne om at indføre fælles system til elektronisk sagsstyring og dokumenthåndtering.
Foto: Torben Klint
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?