Dansk kvinde fik ny karrieremulighed i Jordan

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. april 2002.


IT-verdenen i Amman har givet Cecilia
Poulsen-Hansen
Mehyar chancer, hun måske ikke ville have fået i Danmark.

En IT-karriere i Mellemøsten: Umiddelbart lyder det som noget af en udfordring for en ung dansk kvinde, men den 29-årige Cecilia Poulsen-Hansen Mehyar mener, hun har fået nye muligheder i Jordan.
- I den jordanske IT-verden har jeg kunnet tillade mig ting, der måske ikke var gået i Danmark. Således er jeg steget hurtigt i graderne og har fået lov at være mere aggressiv og normbrydende, end jeg ville have kunnet i et dansk firma, siger hun.
Cecilia Poulsen-Hansen Mehyar, som er jordansk gift, har det sidste halvandet år arbejdet for det jordanske selskab BOSS (Back Office Support Systems)-it, der etablerer call-center-funktioner først i Jordan, dernæst i regionen. Sammen med de nye muligheder er hun dog også stødt på barrierer.
- I mit arbejde med at træne jordanere er det vigtigt at kunne fornemme, hvilke hensyn jeg skal tage. Ikke alle jordanske mænd er trygge ved at skulle tage mod instruktioner fra en ung, udenlandsk kvinde. På den anden side ligger der en reel opgave i at uddanne og udvikle de kvindelige medarbejdere, siger hun.
Den nye skole
Både IT-branchen og forretningsverdenen som helhed i Jordan er ifølge Cecilia Poulsen-Hansen Mehyar opdelt i en ny og en gammel "skole". Firmaer orienterede efter den gamle skole er traditionstro og arabisk orienterede, men de nye firmaer er kundeorienterede og mere tilbøjelige til at ansætte kvinder. Selv blev Cecilia Poulsen-Hansen Mehyar ansat på grundlag af sine
"people skills" inden for træning, uddannelse og konfliktløsning, som hun blandt andet har fået ved at deltage i fredsarbejde i det tidligere Jugoslavien.
Jordan er et af de lande, der har fleste IT-uddannede personer i den arabiske del af Mellemøsten. Det jordanske kongepar har gjort IT til et fokus-område, hvilket blandt andet betyder, at alle landets skoler er ved at have både computere og internet-forbindelser.
Outsorcing ukendt
De sidste par år er udbredelsen mobiltelefoni eksploderet i Jordan: I år 2000 var væksten i antallet af brugere på 260.000, og i 2001 kom der yderligere knapt en halv million brugere til. Dermed har omkring en million af landets godt fem millioner indbyggere mobiltelefon. Til sammenligning er der 660.000 fastnet-kunder. Væksten i antallet af mobilbrugere skyldes blandt andet, at der fra september 2000 har været to konkurrerende GSM-operatører på markedet.
BOSS-it har ved at etablere call-centre været med til at indføre to nye begreber i Mellemøsten, idet såvel call-centre og CRM som outsorcing er forholdsvis ukendt i regionen. Herudover laver selskabet markedsundersøgelser, hvilket også er forholdsvis nyt.
- Vi har dels eget call-center, men hjælper også andre med at træne medarbejdere og drive deres centre. Kunderne er dels offentlige myndigheder og lokale e-businessselskaber, dels internationale firmaer herunder danske, der har kunder i Mellemøsten uden at have kundeservice på arabisk, fortæller Cecilia Poulsen-Hansen Mehyar.
BOSSitblev startet I 1999 af SMS (Science & Medical Supplies) der er et veletableret selskab i Mellemøsten. Det har i øjeblikket omkring 30 medarbejdere og regner med at nå 150 inden årets udgang.

Billedtekst:
- I Jordan har jeg fået mulighed for at være mere normbrydende, end man almindeligvis får lov til i et dansk firma, siger
Cecilia Poulsen-Hansen Mehyar, der arbejder for den jordanske call-center-pioner BOSS-it.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere