Retten er sat - på video

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. april 2002.


Det britiske retsvæsen vil erstatte dyre og tidskrævende retsmøder med videokonferencer. Over internet.

I stedet for at bruge timevis og millioner af pund på at transportere fanger til og fra retssale, skal videokonferencer spare penge og tid i det britiske fængselsvæsen.
Det er Sony, der har indgået en omfattende kontrakt med det britiske retsvæsen om at installere udstyr til videokonferencer i retssale og fængsler.
I løbet af de næste to år skal der installeres i alt tusind anlæg i 156 retsbygninger og 57 fængsler over hele Storbritannien.
Video i stedet for fremmøde
Efter en problemfri prøvetid på 18 måneder har HM Prison Service valgt video i stedet for personligt fremmøde.
Først og fremmest ved varetægtsfængslinger og indledende retsmøder.
Udover opkoblinger i retslokaler og fængsler vil der blive opkoblinger i sikrede møderum, hvor den indsatte kan holde videomøde med sin advokat samt opkoblinger i specielle lokaler, hvor mere sårbare vidner - som for eksempel børn - kan afhøres uden at skulle føle sig truet.
Det er firmaet Cable & Wireless, der leverer det dedikerede Quality of Service (QoS) IP-netværk (internet).
Fordelene ved at bruge IP-net frem for ISDN er flere:
¥ Der skal ikke betales for opkobling til offentligt net.
¥ Udstyret kan fjernstyres via IP-netværket.
¥ Det er muligt at forbedre kvaliteten i transmissionen ved at øge båndbredden.
Udover at nedsætte omkostningerne ved transport af indsatte er der udsigt til færre fangeflugter, fordi fangerne ikke forlader fængslerne for at deltage i retsmøder.
Ligesom effektiviteten og fleksibiliteten i både fængsler og retsbygninger kan forbedres.
Og så er selv de indsatte glade for videoretsmøderne. Lidt overraskende har en rundspørge blandt de indsatte vist, at 73 procent foretrækker at blive i fængslet under retsmødet.
Danmark overvejer video
Også i Danmark overvejer man brug af videokonferencer, men der er ingen aktuelle planer, oplyser Justitsministeriet og Domstolsstyrelsen.
Justitsministerierne i både Sverige og Spanien har taget video i brug, ligesom Holland er tæt påat indføre det.

Læs mere på:
www.sonyvideoconferencing.com

Billedtekst:
I stedet for at bruge timer og millioner af pund på at transportere fanger til og fra retssale, vil det britiske retsvæsen erstatte dyre og tidskrævende retsmøder med videokonferencer over internet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere